Belo Blato – Božićne čarolije

0
93

Pred nastupajuće božićne i novogodišnje praznike, u Belom Blatu su organizovane aktivnosti posvećene nastupajućim blagdanima. Sve je bilo u duhu sabornosti, ljudske solidarnosti i usmerenosti ka deci.

Kao i ranijih godina i ovog decembra, pred nastupajuće božićne i novogodišnje praznike, u Belom Blatu su organizovane aktivnosti tematski posvećene upravo tim nastupajućim blagdanima. Sve je bilo u duhu sabornosti, ljudske solidarnosti i usmerenosti ka deci. Organizaciono i sadržajno te aktivnosti su započete u osnovnoj školi dolaskom bajkerskih Deda Mrazova i izuzetnom interaktivnom predstavom, koju je izveo poznati zrenjaninski mađioničar, legendarni Hari. Zahvaljujući entuzijazmu bajkera iz Belog Blata, Torka i Ečke i  uz pomoć njihovih prijatelja,  svako dete iz vrtićke i zabavišne grupe darovano je lepim paketićem. Nakon toga organizovano je tradicionalno kićenje seoske novogodišnje jelke ukrasima koje su kreirala i napravila deca potpomognuta svojim vaspitačicama, učiteljima i roditeljima.

A da bi priča tekla bez prestanka, poput čarolije, u vrtiću i zabavištu nastavljen je ovaj prelepi niz svečarskih aktivnosti prigodnim predstavama uz prisustvo roditelja, baka i deka. Lepo, edukativno i vrlo emotivno. Posle kraćeg predaha, a opet u duhu tradicije i sabornosti, nastavljena je ova beloblataka čarolija. Ispred Doma kulture priređen je pravi seoski božićno-novogodišnji program na otvorenom ispunjen pesmama, recitacijama i prigodnim igrokazima. Taj deo programa izneli su takođe đaci škole i njihovi mentori, a kao nagradu svi učesnici programa darivani su medenjacima pripremljenim od srca u kuhinji mesnog Kluba žena.

I tu nije bio kraj ove celodnevne i večernje beloblatske čarolije. Naime, uz pesmu i glasno  dozivanje pojavio se i seoski Deda Mraz sa punom torbom slatkiša. Malo se odmorivši na putujućoj  stolici,  saslušao je on dečije pesmice, pitanja i doskočice, te videvši da su oni svi zaslužili poklone, istresao je džak slatkiša ispred njih. Podela je bila dinamična, slatka ali su svi uspeli da dobiju dovoljno slatkiša. A za roditelje, bake i deke organizovana je podela toplog čaja i kuvanog vina. Atmosfera vesela, optimistična i poruka jasna; samo udruženi i solidarni možemo prevazići sve poteškoće i sa dobrom izvesnošću gledati u budućnost. I neka tako bude  u svim delovima naše prelepe Srbije.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here