Milan Veruović – Pozivam Mileta Novakovića na javno sučeljavanje

0
442

Milan Veruović, nekadašnji prvi pratilac Zorana Đinđića pozvao je bivšeg načelnika Uprave Kriminalističke policije Mileta Novakovića da u javnom sučeljavanju iznesu argumente na kojima zasnivaju svoje stavove vezane za Đinđićevo ubistvo.

Nekadašnji načelnik Uprave kriminalističke policije Mile Novaković, ekskluzivno za Kurir rasvetlio je okolnosti koje su dovele do atentata na premijera Zorana Đinđića i naglasio da Đinđić ne bi bio ubijen da je zadržao obezbeđenje Slobodana Miloševića, ali je odbacio tvrdnje o trećem metku, kao i činjenici da je ubistvo vođa zemunskog klana Dušana Spasojevića i Mileta Lukovića u Meljaku lažirano. Zamolili smo nekadašnjeg prvog pratioca Zorana Đinđića, Milana Veruovića da prokomentariše Novakovićevu izjavu i odgovori zašto smatra da i nakon 18 godina postoji potreba da se istina oko atentata sakrije?

Mile Novaković, nekadašnji načelnik Uprave kriminalističke policije, koji je između ostalog poznat i po tome što je isleđivao Zvezdana Jovanovića, koji mu je priznao ubistvo premijera Đinđića, u razgovoru za Kurir istakao je da su svi svedoci sa kojima je obavljen razgovor, čuli dva pucnja, samo su ljudi iz grupe Milana Veruovića čuli tri. Veruovića i njegovu ekipu nije optužio za nemar ali smatra da nisu uradili sve što je bilo potrebno da bi sprečili ubistvo premijera.

Reagujući na Novakovićevu izjavu, Milan Veruović, nekadašnji prvi pratilac Zorana Đinđića je rekao da Novaković na ovaj način pokušava da opravda svoje nepočinstvo, tj. ono što je propustio da uradi i pozvao ga da u javnom sučeljavanju iznesu argumente na kojima zasnivaju svoje stavove.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here