Vulin – Razgovor sa članovima Pregovaračkog tima MUP-a

0
66

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin razgovarao je danas sa članovima Pregovaračkog tima Ministarstva unutrašnjih poslova, istakavši da je posao koji članovi ovog tima obavljaju vrlo težak i kompleksan, a situacije u kojima se neretko nalaze vrlo specifične i dodao da je svakom članu tima jedino važno da li su spasili ljudski život. 

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin razgovarao je sa članovima Pregovaračkog tima Ministarstva unutrašnjih poslova kojima je rekao da obavljaju najsloženije i najkompleksnije poslove i zadatke, da spasavaju ljudske živote i rešavaju krizne situacije u kojima gotovo niko ne bi mogao da pokaže tako visok nivo hrabrosti i trezvenosti. Ministar je napomenuo da za njih ne postoje slobodni dani i praznici, da su najčešće angažovani u noćnim časovima te da za posao koji obavljaju ne traže nagrade i priznanja jer je za njih najveća nagrada sačuvan ljudski život. Vulin se zahvalio članovima Pregovaračkog tima MUP-a Srbije na strpljivoj i istrajnoj borbi za ljudske živote i poručio im da Ministarstvo unutrašnjih poslova visoko ceni njihov rad i rezultate. On je rekao da su oni stručnost, obučenost, pravovremeno reagovanje i upornost da se spase ljudski život, pokazali i prošlog vikenda u Novom Sadu kada je zahvaljujući njihovom angažovanju i profesionalnom pristupu, spasen život tridesetšestogodišnjeg čoveka.

Ministar Vulin je istakao da je Pregovarački tim u poslednje tri godine imao 76 angažovanja, da su ove godine članovi tima bili angažovani 25 puta, od toga u 20 slučajeva pretnje samoubistvom. Imajući u vidu specifičnost posla i sve veću učestalost angažovanja Pregovaračkog tima, Ministarstvo unutrašnjih poslova vrlo ozbiljno razmatra formiranje posebne jedinice za pregovaranje, poručio je ministar policije.

Ministar Vulin je istakao da je Pregovarački tim MUP-a Srbije jedan od lidera u regionu u oblasti pregovaranja u kriznim situacijama, te da je ponosan na članove ovog tima koji pokazuju visoku obučenost i posvećenost poslu.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here