Humanitarna akcija prikupljanja novogodišnjih paketića “Osmeh na dar”

0
235

Ognjen Pejić, sedamnaestogodišnji učenik Zrenjaninske gimnazije priključio se humanitarnoj akciji “Osmeh na dar” i tokom protekle dve nedelje prikupljao je donacije za novogodišnje paketiće namenjene deci širom Srbije. Sakupljeni slatkiši, odeća, obuća i školski pribor otpremljeni su u Novi Sad gde će biti pravljeni novogodišnji paketići koji će potom biti distribuirani deci širom Srbije.

Naš sugrađanin, sedamnaestogodišnji učenik Zrenjaninske gimnazije, Ognjen Pejić je tokom proteklih petnaestak dana u saradnji sa fondacijom “Osmeh na dar”, sproveo humanitarnu akciju prikupljanja novogodišnjih paketića za ugroženu decu širom Srbije. I dok je većina nas prilikom pakovanja novogodišnjih poklona mislila samo na najmilije, Ognjen je mislio na one koji, da nije njega i ljudi kao što je on, ne bi ni dobili poklone tokom praznika. On je u raznim objektima u Zrenjaninu postavljao kutije za prikupljanje donacija, a prikupljena je ogromna količina slatkiša, grickalica, školskog pribora, odeće i obuće.

Ognjen je godinama bio donator, ove godine odlučio je da bude organizator humanitarne akcije, a u tome je naišao na svesrdnu pomoć i svoje porodice i svojih prijatelja. Planira da i ubuduće organizuje humanitarne akcije i da uključuje ljude u svoje akcije jer je, prema njegovim rečima, veoma značajno da zanemarimo nevažne stvari u životu, da se okrenemo jedni drugima i da jedni drugima budemo podrška jer samo tako možemo promeniti svet na bolje.

Osim slatkiša, školskog pribora, odeće i obuće, prikupljeno je i 37.950 dinara. Od toga, 26.550 dinara u kutijama koje su bile postavljene u zrenjaninskim lokalima, a 11.400 dinara na humanitarnoj košarkaškoj utakmici.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here