Vučić – Završena dvodnevna poseta Zlatiborskom i Raškom okrugu

0
106

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić završio je dvodnevnu posetu Zlatiborskom i Raškom okrugu, gde je sa građanima razgovarao o njihovim potrebama u pogledu infrastrukture, tekućim i planiranim projektima, ali i o brojnim neiskorišćenim potencijalima ovog kraja.

Drugi dan posete Zlatiborskom i Raškom okrugu, predsednik Vučić je započeo u Tutinu, gde je razgovarao sa građanima koji su ga dočekali u toj opštini. Predsednik je sumirao tekuće i predstojeće projekte koji se rade u Tutinu, rekavši da put od Novog Pazara do Tutina dobro napreduje, kao i da će se raditi deo auto-puta do Duge Poljane, dok se intenzivno radi i na dovođenju gasa. Građani su predsedniku izložili neke od najčešćih problema sa kojima se suočavaju, pri čemu su izdvojili nedostatak lokalnih asfaltnih puteva, ali i nemogućnost zaposlenja. Predsednik je poručio da će država realizovati projekte od važnosti za ovaj okrug, uključujući i asfaltne puteve, pri čemu je apelovao na građane da ostave po strani stranačke podele, jer su državi svi građani isti i zato što je ovo zemlja svih nas u kojoj svi treba da imaju bolji kvalitet života.

Nakon razgovora sa građanima Tutina, predsednik je nastavio posetu okrugu obilaskom porodične fabrike nameštaja “Ekstra san”, koja zapošljava između 50 i 60 radnika. Predsednik Vučić je posetio proizvodni pogon fabrike, kao i izložbeni salon, gde ga je zainteresovala cena proizvoda, uz konstataciju da je dizajn finalnih proizvoda prelep i izrazito interesantan. On je podsetio na državne subvencije, koje vlasnici do sada uglavnom nisu koristili, a koje će im biti potrebne zbog širenja pogona. U ovoj porodičnoj fabrici, koja postoji već 22 godine, radi i jedan broj mladih zanatlija, što je u našoj zemlji prilična retkost, na šta je ukazao i predsednik navodeći da imamo deficit zanatlija, te da će biti sve važnije da se vrate oni koji su napustili zemlju u potrazi sa poslom. Vučić je pozvao mlade da ostanu da rade u svojoj zemlji, u svojim porodičnim kompanijama, nakon čega je od najmlađeg člana porodice dobio obećanje da će nastaviti porodični posao.

Predsednik je potom stigao u Novi Pazar, gde je obišao radove na Opštoj bolnici koja će realizacijom projekta rekonstrukcije koji se vrši u dve faze, steći uslove da preraste u Kliničko-bolnički centar. Projektom potpune rekonstrukcije novopazarske Opšte bolnice predviđena je i izgradnja nove vodovodne i kanalizacione mreže, kao i druga prateća infrastruktura. Predsednik je istakao da će za samo godinu i po taj grad dobiti moderan objekat sa novih 32.000 kvadratnih metara od čega se gradi novih 15.000 kvadrata, a obnavlja 17.000 kvadrata, što predstavlja investiciju vrednu 70 miliona evra, dok će samo u opremu biti uloženo oko 15 miliona evra. Predsednik je napomenuo da u ovoj ustanovi radi 880 ljudi, dok je samo tokom proteklih nekoliko godina zaposleno 246, te je najavio da će sutra ugovore dobiti još 200 lekara i 500 medicinskih sestara za celu Srbiju.

Predsednik Vučić je dodao da će za četiri godine, kada ovim krajem prođe i auto-put, ovaj deo Srbije biti neprepoznatljiv po ekonomskim dostignućima, te je naglasio da se podjednako vodi računa i o lokalnim putevima, pa je tako danas dat zadatak da se uradi 10 kilometara puta do Mehovog Krša, kao što se radi od Novog Pazara do Ribarića, odnosno 22 kilometara od Novog Pazara do Tutina.

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here