Ministar Stefanović obišao Vazduhoplovni zavod “Moma Stanojlović”

0
240

Ministar odbrane dr Nebojša Stefanović obišao je danas Vazduhoplovni zavod “Moma Stanojlović” u Batajnici, gde je istakao da je ta ustanova blago naše Vojske i da je nakon sastanka sa predsednikom Vučićem dogovoreno da se odvoji još osam i po miliona evra koji će biti iskorišćeni za unapređenje kapaciteta i proizvodnih procesa.

Potpredsednik Vlade i ministar odbrane dr Nebojša Stefanović obišao je danas Vazduhoplovni zavod “Moma Stanojlović” u Batajnici i istakao da je ovaj zavod  jedan je od najstarijih u našoj zemlji, sa počecima koji sežu čak u vreme Prvog svetskog rata. Ono što danas Vazduhoplovni zavod radi je remont aviona koje koristi Ratno vazduhoplovstvo, pre svega aviona tipa „Orao“ i „Super Galeb“, ali i remont helikoptera tipa „Gazela“. Ministar Stefanović je naglasio da  je nakon sastanka sa predsednikom Vučićem dogovoreno da se odvoje sredstva od oko osam i po miliona evra koja će biti iskorišćena za unapređenje kapaciteta, renoviranja hale koja služi za vazduhoplovni program, za remont i popravku aviona i helikoptera, ali i za završetak farbare i unapređenja proizvodnih procesa.

Ministar odbrane Nebojša  Stefanović, nakon referisanja, obišao je Pogon gumare, kao i pogon za remont i održavanje vazduhoplova.  Obilasku su prisustvovali i komandant RV i PVO general-potpukovnik Duško Žarković i direktor Vazduhoplovnog zavoda „Moma Stanojlović” pukovnik Slaviša Pavlović.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here