Šarović – Policija bi trebalo da povuče prekršajne naloge protiv učesnika ekoloških protesta

0
71

Jedan od zahteva nedavnih protesta morao je biti da se ne pišu bilo kakve prekršajne prijave učesnicima protesta i da Crni iz Šapca ne bude krivično procesuiran zbog toga što je zaustavio bager koji je išao prema ljudima, izjavio je predsednik pokreta “Ljubav, vera, nada” Nemanja Šarović.

Predsednik Pokreta “Ljubav, vera, nada” Nemanja Šarović ocenio je da je predsednik Aleksandar Vučić odlučio da se povuku zakoni o eksproprijaciji i o referendumu jer se uplašio reakcije naroda i dodao da to nije čudno jer on “suštinski jeste kukavica”. Na konferenciji za novinare ispred Policijske stanice Savski venac, Šarović je novinarima rekao da je dobro što je Vučić, poput Josipa Broza Tita, rekao da su “studenti u pravu”, ali da je sada pitanje šta će se desiti sa hiljadama prekršajnih prijava koje su ljudi dobili zbog učešća u protestima, kao i šta će biti sa ljudima koji su demonstrante štitili od batinaša, poput Dragana Milovanovića Crnog. Šta misli kako će se situacija po pitanju pomenutih prijava razvijati pitali smo predsednika pokreta „Ljubav, vera, nada“ Nemanju Šarovića.

Građanima Srbije koji su učestvovali u ekološkim protestima i blokadi saobraćajnica  organizovanim u više gradova širom zemlje sa zahtevom da budu povučena dva zakona za koje ekološke organizacije smatraju da su štetni i po ljude i po životnu sredinu, ne prestaju da stižu prekršajne prijave. Pravni timovi koji su formirani ovim povodom besplatno zastupaju građane i savetuju ih da naloge u roku od osam dana od momenta prijema vrate prekršajnom sudu ili policijskoj stanici koja ih je ispostavila, jer je većina prekršajnih prijava nezakonita zato što su dokazi protiv njih nezakonito prikupljeni i da će zbog toga većina ovih prijava “pasti“ na sudu.

Nemanja Šarović, predsednik pokreta “Ljubav, vera, nada” je mišljenja da je jedan od zahteva protesta morao biti i to da se učesnicima ne pišu bilo kakve prekršajne prijave, ali i da bi policija trebalo da povuče prekršajne naloge jer u skladu sa zakonom ima na to pravo sve do pravosnažnosti odluke.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here