Cvijetin Milivojević – Reakcija ministarke Kisić Tepavčević ne priliči rangu funkcija koje obavlja

0
146

Tužno je da se jedna profesorka univerziteta, ministarka, lekarka i dama, koristi  rečnikom koji nije primeren ni anonimnim botovima koje SNS koristi kad želi da diskvalifikuje svoje političke rivale, izjavio je politikolog Cvijetin Milivojević reagujući na komentare Darije Kisić Tepavčević na izjavu Gorana Markovića o Aleksandru Vučiću.

Fakultet dramskih umetnosti saopštio je da “svojom pozicijom akademske ustanove staje u odbranu slobode mišljenja i govora svakog pojedinca, a naročito svojih kolega i članova akademske zajednice”. Ovo saopštenje stiglo je nakon polemike profesora FDU Gorana Markovića i ministarke rada i socijalne zaštite Darije Kisić-Tepavčević, tokom koje je ona rekla da je on “frustriran i agresivan, umetnički impotentan, bez nacionalnog identiteta”. Prethodno je Marković doveo u vezu predsednika Srbije Aleksandra Vučića i krvavu sudbinu rumunskog diktatora Nikolaja Čaušeskua, koji je streljan. Politikologa Cvijetina Milivojevića zamolili smo da prokomentariše sukob ministarke Kisić-Tepavčević i reditelja Gorana Markovića.

Reditelj Goran Marković nedavno je izjavio u jednom intervjuu da se nada da će Vučić imati pred očima “kraj Čaušeskua” i da će se “povući bez krvi”, nakon čega je usledila reakcije ministarke Kisić-Tepavčević, koja je uputila niz uvredljivih komentara na račun reditelja rekavši, između ostalog, da je u pitanju “ogromna količina mržnje i agresije”. Naišavši na osudu javnosti zbog izrečenog, ministarka je obrazložila da je to njen lični stav koji je objavila na svom privatnom Instagram profilu i ponovila da niko nema pravo da drugoj osobi stavlja metu na čelo niti da poziva na nasilje i agresivnost. Politikolog Cvijetin Milivojević smatra da Marković u pomenutom intervjuu nije prizivao sudbnu rumunskog diktatora Aleksandru Vučiću, već je ukazao na to da bi autokratska politika koju vodi aktuelni predsednik Srbije, ukoliko se ne promeni, mogla dovesti do rumunskog scenarija, te da je rečnik ministarke Kisić Tepavčević u ovom slučaju neprimeren funkcijama koje obavlja.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here