Ambasador Bocan – Harčenko uručio medalju „Rosteha“ ministru Stefanoviću

0
121

Ambasador Ruske Federacije u Beogradu Aleksandar Bocan-Harčenko uručio je danas medalju ruske državne korporacije „Rosteh“ potpredsedniku Vlade i ministru odbrane dr Nebojši Stefanoviću za veliki lični doprinos razvoju rusko-srpske vojnotehničke saradnje.

Ambasador Ruske Federacije u Beogradu Aleksandar Bocan-Harčenko uručio je danas medalju ruske državne korporacije „Rosteh“ potpredsedniku Vlade i ministru odbrane dr Nebojši Stefanoviću za veliki lični doprinos razvoju rusko-srpske vojnotehničke saradnje i tom prilikom istakao da mu je čast što je imao priliku da mu uruči ovo odlikovanje.

Bocan-Harčenko je ovim povodom izjavio da je ministar Stefanović zaslužio medalju jer je za vreme njegovog ministarskog mandata ostvaren napredak u razvoju vojno-vojne i posebno vojnotehničke saradnje dveju zemalja.

Ministar Stefanović se zahvalio ruskom ambasadoru i direktoru ruske državne kompanije “Rosteh” Aleksandru Vosmirku na ukazanoj časti i ovom posebnom priznanju, i istakao da za njega ova medalja predstavlja  potvrdu snažnog rusko-srpskog prijateljstva i simbol međusobne  uspešne vojnotehničke i drugih oblika saradnje.

Stefanović je rekao da mu je drago da je makar malim delom, pored predsednika Vučića, mogao da doprinese napretku saradnje, i dodao da svi sistemi iz Ruske Federacije, koji su stigli u ovoj i koji će stizati u narednim godinama, potvrđuju i bliskost odnosa Rusije i Srbije, ali i pokazuju da se naša vojska osavremenjuje.

Stefanović se ovom prilikom zahvalio ambasadoru Bocan-Harčenku na pomoći da protivoklopni sistemi „Kornet“ stignu pre Nove godine u Srbiju i rekao da će ti sistemi  pomoći da naša vojska unapredi svoje sposobnosti, kao i da mu je drago što vidi da sve što je dogovoreno u smislu vojnotehničke saradnje ide predviđenom dinamikom i planom, što je veoma važno kako za vojnike, tako i za Srbiju.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here