Pristup zdravstvenim podacima putem portala i mobilne aplikacije eZdravlje

0
122

U Vladi Srbije premijerka Srbije Ana Brnabić i ministar zdravlja Zlatibor Lončar predstavili su pristup zdravstvenim podacima pacijenta putem portala eZdravlje i mobilne aplikacije.

Građani Srbije ubuduće će putem portala eZdravlje ili eZdravlje mobilne aplikacije moći, po prvi put, da pristupe delu svojih zdravstvenih podataka iz do sada integrisanih državnih zdravstvenih ustanova koje su posetili. Osim toga, izabrani lekari, takođe po prvi put, mogu da korišćenjem informacionih sistema koje koriste u svakodnevnom radu pristupe zdravstvenim informacijama svojih pacijenata iz drugih zdravstvenih ustanova. To je rečeno danas u Vladi Srbiji, gde su prezentaciji pristupa zdravstvenim podacima pacijenata putem pomenutog portala i mobilne aplikacije prisustvovali premijerka Srbije Ana Brnabić i ministar zdravlja Zlatibor Lončar. Kako je rečeno, podacima preko portala može da se pristupi već od danas, a za nekoliko dana to će biti moguće i putem mobilne aplikacije.

Predsednica Vlade Ana Brnabić ponovila je danas da je jedini izlaz iz ove epidemijske situacije vakcinacija, preciziravši da je trenutno približno 58,3 odsto građana Srbije primilo prvu dozu vakcine protiv koronavirusa. Ona je navela podatak da je približno 57 odsto vakcinisano i drugom dozom, dok je oko 31 odsto stanovništva primilo i treću (buster) dozu.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here