Vulin – Pojačana kontrola saobraćaja tokom novogodišnjih i božićnih praznika

0
35

Ministarstvo unutrašnjih poslova Vlade Republike Srbije saopštilo je danas da će pripadnici Uprave saobraćajne policije, tokom novogodišnjih i božićnih praznika, sprovoditi pojačanu kontrolu saobraćaja na svim putnim pravcima sa ciljem otkrivanja saobraćajnih prekršaja.

Tokom novogodišnjih i božićnih praznika pripadnici Uprave saobraćajne policije sprovodiće pojačanu kontrolu saobraćaja na svim putnim pravcima sa ciljem otkrivanja saobraćajnih prekršaja. Reč je o prekoračenju dozvoljene brzine, vožnji pod dejstvom alkohola i psihoaktivnih supstanci, kao i nekorišćenju sigurnosnog pojasa u cilju očuvanja bezbednosti svih učesnika u saobraćaju.

U poslednjih pet dana u saobraćajnim nezgodama na teritoriji Srbije poginulo je čak 16 osoba. Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin rekao je tim povodom da su prošle godine u saobraćaju stradale 492 osobe, a samo u poslednjih pet dana čak 16 ljudi, među kojima su i mlade osobe. On je apelovao na sve vozače, a naročito na mlade, da kada sednu za volan budu pažljivi i odgovorni, imajući u vidu da je tokom decembra ove godine poginulo 12 mladih starosti do 24 godine. Vulin je naglasio da se zalaže za oštriju kaznenu politiku i da se svakome ko pod dejstvom alkohola i psihoaktivnih supstanci sedne za volan i izazove saobraćajnu nesreću sudi za pokušaj ubistva.

Samo u toku prethodnog vikenda otkriveno je približno 13.000 saobraćajnih prekršaja, što je dvostruko više nego u istom periodu prošle godine. Takođe, zbog vožnje pod dejstvom alkohola i psihoaktivnih supstanci iz saobraćaja je isključeno više od 1.000 vozača, što je tri puta više u odnosu na isti period 2020. godine.

Pripadnici Uprave saobraćajne policije još jednom apeluju na vozače da brzinu kretanja prilagode uslovima puta i da poštuju saobraćajne propise kako bi sačuvali svoje i tuđe živote.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here