Potpredsednik Vlade i ministar odbrane Nebojša Stefanović razgovarao je danas sa najboljim istraživačima Vojnotehničkog instituta, koji su novčano nagrađeni zbog ostvarenih rezultata u ovoj godini na razvoju naoružanja i vojne opreme.

Ministar odbrane Nebojša Stefanović razgovarao je danas sa najboljim istraživačima Vojnotehničkog instituta, čestitao im na rezultatima i zahvalio im se i ovom prilikom što su svoje znanje stavili u službu jačanja naše vojske i otadžbine. On je rekao da je ponosan što Vojska Srbije ima ovakve inženjere spremne da rade za svoju zemlju, ali i što se danas, za razliku od nekih prethodnih vremena, njihov rad ceni. Ministar je naglasio da od istraživača očekuje da nastave da rade još intenzivnije i poručio da će država umeti da im pokaže da se njihovo zalaganje za jaku Vojsku i jaku Srbiju i te kako poštuje.

Najboljim istraživačima pukovniku Aleksandru Kariju na ime stimulativnih mera isplaćen je iznos u visini četiri i po plate, dok su poručnici David Trivunović i vojni službenik Nikola Radovanović dobili stimulacije u visini od po pet i po plata. Inače stimulativne mere zbog ostvarenih rezultata u radu na razvoju i ispitivanju naoružanja i vojne opreme dobilo je ukupno 487 istraživača Vojnotehničkog instituta, Tehničko-remontnog zavoda „Čačak“ i pripadnika jedinica Vojske Srbije.

Današnjem sastanku ministra odbrane sa najboljim među nagrađenim istraživačima prisustvovali su pomoćnik ministra za materijalne resurse dr Nenad Miloradović i načelnik Uprave za odbrambene tehnologije pukovnik Slavko Rakić.