Brnabić u Novom Sadu – Obilazak radova i uručenje ključeva stanova pripadnicima snaga bezbednosti

0
115

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić obišla je danas, tokom posete Novom Sadu, radove na izgradnji kanalizacione mreže u naselju Kisač, u okviru projekta „Čista Srbija“ i uručila ključeve 25 stanova porodicama pripadnika snaga bezbednosti, ratnih i vojnih invalida, kao i porodicama poginulih boraca.

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić uručila je danas, na ceremoniji u Novom Sadu, ključeve 25 stanova porodicama pripadnika snaga bezbednosti, ratnih i vojnih invalida, kao i porodicama poginulih boraca. Pored današnje dodele, od sutra kreće i uručenje ključeva ostalih 413 stanova, što znači da će u okviru te faze biti dodeljeno 438 stanova u tri nove zgrade u naselju Jugovićevo.

Ranije danas, premijerka je, zajedno sa Momirovićem, Mirovićem i Vučevićem, obišla radove na izgradnji kanalizacione mreže u novosadskom naselju Kisač, u okviru projekta „Čista Srbija“, čime će se regulisati pražnjenje i izlivanje septičkih jama. Brnabić je izrazila zahvalnost kineskim partnerima angažovanim na tom projektu na tome što su veoma brzo, 9. oktobra, započeli radove na izgradnji kanalizacionog sistema. Do sada je urađeno 3,5 kilometara kanalizacije od ukupno 24,5 kilometara, a završetak projekta planiran je za drugu polovinu decembra ove godine. Radovi u Kisaču deo su druge faze projekta izgradnje komunalne infrastrukture, s obzirom na to da je u Novom Sadu već urađeno šest kilometara u okviru projekta „Čista Srbija“. Grad Novi Sad je među 14 lokalnih samouprava koje su obuhvaćene ovom fazom programa. Putem ovog projekta, koji je sa kineskim partnerima pokrenut krajem leta, biće izgrađeno više od 250 postrojenja za preradu voda, a ujedno i 7.000 kilometara kanalizacione mreže. U narednih pet godina, za projekat „Čista Srbija“ biće utrošeno četiri milijarde evra.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here