Srđan Nogo – Novak Đoković smeta australijskim vlastima zato što je najbolji teniser sveta

0
53

Komentarišući odnos australijskih vlasti prema Novaku Đokoviću, najboljem teniseru u istoriji ovog sporta, Srđan Nogo je rekao da iza svega stoje lobisti Rio Tinta oličeni u visokim zvaničnicima Vlade ove države, kao i njihova netrpeljivost prema Đokoviću.

Iako je sud u Australiji doneo presudu u korist najboljeg tenisera sveta kojom je poništena odluka o deportaciji i dozvoljeno mu je da ostane u zemlji, Novak Đoković izgubio je spor na sudu protiv australijskih vlasti te mu je drugi put poništena viza odlukom ministra za imigracije Aleksa Hoka. On je pokušao na Federalnom sudu da se izbori za ostanak u zemlji i odbrani titulu na Australijan openu, ali je tročlano veće u Melburnu jednoglasno presudilo u korist države i podržalo ukidanje vize. Pored deportacije preti mu i zabrana ulaska u Australiju od tri godine. Kako komentariše ponašanje australijskih vlasti prema Novaku Đokoviću i dešavanja u Australiji proteklih dana pitali smo Srđana Noga.

Posle završetka nezapamćenog slučaja u svetu tenisa i deportacije iz Australije, Novak Đoković juče je stigao u Beograd, gde su ga sačekali navijači i brojni predstavnici medija, ali je Đokovićev PR tim saopštio da se najbolji teniser sveta neće oglašavati o dešavanjima u Australiji, sve dok se turnir u Melburnu ne završi.

Srpski teniser napustio je Melburn pošto je Federalni sud potvrdio odluku ministra za imigracije Aleksa Hoka da mu poništi vizu.  Ministar Hok je odluku o ukidanju vize Đokoviću doneo jer bi, prema njegovom mišnjenju, prisustvo nevakcinisanog igrača moglo da podstakne protivljenje vakcinaciji protiv korona virusa, ali i zbog zabrinutosti za javno zdravlje.

Đokoviću je viza prvi put ukinuta 6. januara po njegovom dolasku u Melburn, nakon što su zvaničnici australijskih graničnih vlasti procenili da nije pružio odgovarajuće dokaze da bi dobio medicinsko izuzeće.
On je potom nekoliko dana proveo u imigracionom hotelu pre nego što je dobio prvi spor na sudu kada je odlučeno da mu se vrati viza i da bude pušten iz pritvora. Poslednju reč dao je Federalni sud, koji je posle novog suđenja odlučio da se Đokoviću ipak uskrati mogućnost da brani trofej u Melburnu i napadne 10. pehar na ovom turniru, odnosno 21. Grend slem u karijeri.

Komentarišući ponašanje australijiskih vlasti prema Novaku Đokoviću, bivši poslanik Srđan Nogo je izjavio da su u ovom slučaju  kumulativno ispunjena tri uslova koja su doprinela da sud donese odluku o deportaciji najboljeg tenisera u istoriji tog sporta.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here