Članovi pokreta „Ljubav, vera, nada“ nedavno su ispred Skupštine Beograda dovezli mobilni klozet sa natpisom: „Pokretna kancelarija Gorana Vesića“. Ovim potezom, kako je rekao predsednik pokreta Nemanja Šarović, ukazali su na direktno kršenje Zakona o sprečavanju korupcije jer državni funkcioner ne sme da primi poklon veće vrednosti od 10% vrednosti prosečne plate u Republici Srbiji, a pokretna kancelarija Gorana Vesića višestruko prelazi taj iznos.

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić pre nekoliko meseci započeo je kampanju obilaska Beograda i okoline, a za to koristi kamper vozilo kao svoju pokretnu kancelariju. Članovi pokreta „Ljubav, vera, nada“ dovezli su ispred Skupštine Beograda mobilni klozet na kojem su okačili table sa natpisom: „Pokretna kancelarija Gorana Vesića“. Šarović je naveo da je njegov pokret želeo da omogući Vesiću „da nastavi svoj posao“ zbog čega su nabavili kancelariju koja je, kako je kazao, po njegovoj meri. Na šta je pokret želeo ovim da ukaže i šta najviše zamera radu Gorana Vesića pitali smo predsednika pokreta „Ljubav, vera, nada“ Nemanju Šarovića.

Zamenik gradonačelnika Beograda, Goran Vesić, je u septembru predstavio građanima svoju „Pokretnu kancelariju“. Vesić je objavio da mu je to vozilo njegov prijatelj, advokat Nemanja Aleksić, ustupio na besplatno korišćenje što je kasnije potvrdio i sam Aleksić. Transparentnost Srbija ocenila je tada da to vozilo nema za cilj samo promociju Grada Beograda, nego i ličnu Vesićevu promociju, te su Agenciji za sprečavanje korupcije uputili više zahteva za dostavljanje informacija u vezi sa „Pokretnom kancelarijom“. Između ostalog tražili su informaciju da li je agencija pokrenula postupak, po službenoj dužnosti, zahtevu organa vlasti ili po prijavi nekog lica protiv javnog funkcionera zbog kršenja Zakona o sprečavanju korupcije.

Kako bi, kako su rekli, ukazali na korupciju u državi, a pre svega na korupciju u Beogradu koji je država u državi, članovi pokreta „Ljubav, vera, nada“ nedavno su ispred Skupštine Beograda dovezli mobilni klozet na kom su okačili table sa natpisom: „Pokretna kancelarija Gorana Vesića“. Ovim potezom, kako je rekao predsednik pokreta Nemanja Šarović, ukazali su na direktno kršenje zakona o sprečavanju korupcije jer državni funkcioner ne sme da primi poklon veće vrednosti od 10% vrednosti prosečne plate u Republici Srbiji, a pokretna kancelarija Gorana Vesića višestruko prelazi taj iznos.