Zdrava Srbija – Dve godine od održavanja Osnivačke skupštine na Zlatiboru

0
165

Zdrava Srbija, koja je danas obeležila dve godine od održavanja Osnivačke skupštine na Zlatiboru, nastupiće na predstojećim izborima na svim nivoima iako izborni uslovi nisu najpovoljniji, izjavio je predsednik stranke Milan Stamatović, koji je izrazio uverenje da će građani prepoznati dosadašnji rad stranke i realnost planova za budućnost.

Pre dve godine, na praznik Bogojavljanja, održana je Osnivačka skupština Zdrave Srbije na Zlatiboru. Tada je izabrano stranačko rukovodstvo i, prema rečima predsednika stranke Milana Stamatovića,  potvrđeno da će se stranka boriti za odgovornu nacionalnu i državotvornu politiku u cilju očuvanja teritorijalnog integriteta i suvereniteta Srbije. Stamatović je podsetio na to da je prvi inicijativni skup stranke održan takođe na veliki hrišćanski praznik, Duhovski ponedeljak ili drugi dan Trojica 2017. godine, u zlatiborskom selu Ljubiš, u kome je na tadašnjim predsedničkim izborima osvojio 99 odsto glasova lokalnih birača.

On je naglasio da je stranka krenula sa Zlatibora, iz male opštine Čajetine, a da danas ima oko 60 odbora u svim područjima Srbije, sa više od sto odbornika u lokalnim parlamentima i dva predsednika opštine, u Čajetini i Topoli. Istakao je da su to iskusni ljudi sa ostvarenim rezultatima iza sebe, upravo oni koji znaju kako se najefikasnije koriste potencijali lokalnih sredina – od ljudskih, preko prirodnih do ekonomskih. Stamatović je poručio da je doneta odluka da na predstojećim izborima stranka učestvuje na svim nivoima naglasivši da izborni uslovi nisu najpovoljniji, ali da su u Zdravoj Srbiji uvereni da će građani prepoznati njihov dosadašnji rad i realnost planova za budućnost.

Predsednik stranke je podsetio da su u fokusu delovanja Zdrave Srbije briga o svom narodu u zemlji, regionu i dijaspori, suzbijanje kriminala i korupcije, decentralizacija vlasti, odgovorna spoljna politika, opstanak srpskog naroda na Kosovu i Metohiji, u Bosni i Hercegovini i Crnoj Gori, razvoj ekonomije zasnovan na razvoju poljoprivrede, turizma i preduzetništva.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here