Referisanje o rezultatima analize stanja i sposobnosti Vojske Srbije za 2021. godinu

0
81

Predsednik Republike i vrhovni komandant Vojske Srbije Aleksandar Vučić prisustvovao je, zajedno sa potpredsednikom Vlade i ministrom odbrane Nebojšom Stefanovićem i načelnikom Generalštaba Vojske Srbije generalom Milanom Mojsilovićem, referisanju o rezultatima analize stanja, operativnih i funkcionalnih sposobnosti Vojske Srbije za 2021. godinu u Domu Garde na Topčideru.

Po završetku referisanja o rezultatima analize stanja, operativnih i funkcionalnih sposobnosti Vojske Srbije za 2021. godinu, koje je održano u Domu Garde na Topčideru, a kom je prisustvovao i predsednik Srbije Aleksandar Vučić kao vrhovni komandant Vojske Srbije, ministar odbrane Nebojša Stefanović je rekao da je 2021. godina prva posle dosta vremena u kojoj Vojska Srbije ima pozitivne pomake, odnosno da je ukupan priliv oficira, podoficira i vojnika veći od odliva, kao i da je veoma zadovoljan kako je završena 2021. kada je reč o nabavkama iz domaće industrije, šta je ono što je ugovoreno za nabavku iz inostranstva i naglasio da i u narednim mesecima, zahvaljujući ogromnoj podršci predsednika Vučića očekuje nastavak snaženja jedinica Vojske Srbije novim naoružanjem i opremom.

Današnjem referisanju prisustvovali su i predsednik Narodne Skupštine Ivica Dačić, ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin, predsednik skupštinskog Odbora za kontrolu službi bezbednosti Igor Bečić, predsednik Odbora za odbranu i unutrašnje poslove Aleksandar Marković i direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here