Dejan Petar Zlatanović – Struje imamo dovoljno, ali se ona krade

0
319

Do katastrofalnog stanja u EPS-u i brojnih havarija u proteklom periodu, prema rečima novinara i osnivača portala Srbin Info Dejana Petra Zlatanovića dovele su višedecenijske krađe u ovom javnom preduzeću, a situacija od pre nekoliko nedelja mogla bi da ukaže na mogućnost privatizacije EPS-a.

Komentarišući probleme u snabdevanju energentima, posebno električnom energijom predsednik Srbije Aleksandar Vučić je rekao da će odgovorni za to morati da snose posledice. On je istakao da svi koji obavljaju javni posao mogu da greše, ali da stepen odgovornosti mora da bude mnogo viši. Vučić je objasnio da je problem u tome što EPS nije dovoljno uglja obezbedio na deponijama i za snabdevanje samog TENT-a, dok je sve ostalo bilo objektivni faktor. Prema njegovim rečima, kompletan sistem ispao je iz funkcije zato što u ovom javnom preduzeću nisu vodili računa o tome koliko ugalj može da bude mokar i koliko blato može da ošteti svih šest blokova u TENT-u. Novinara i urednika portala Srbin Info Dejana Petra Zlatanovića pitali smo ko je kriv za krah elektrosistema i da li će odgovorni snositi posledice.

Ministarstvo rudarstva i energetike je protiv bivšeg v.d. direktora EPS-a Milorada Grčića podnelo dve krivične prijave: zbog nelegalnog statusa jer mu je mandat istekao 2017. godine i lažnog izveštavanja o spremnosti tog preduzeća za zimsku sezonu. S druge strane, on je, u ostavci koju je podneo pismom Vladi Srbije, kao krivca za probleme u ovom javnom preduzeću označio resornu ministarku Zoranu Mihajlović.

Do katastrofalnog stanja u EPS-u i brojnih havarija u proteklom periodu, prema rečima novinara i osnivača portala Srbin Info Dejana Petra Zlatanovića dovele su višedecenijske krađe u ovom javnom preduzeću. Zlatanović je istakao da mi imamo dovoljno struje, ali da je ona pokradena, napomenuvši da situacije kao ona od pre nekoliko nedelja pokazuju koliko se krade u EPS-u. On je izrazio i bojazan da bi nedavni događaji mogli da budu i uvertira za privatizaciju EPS-a.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here