Cvijetin Milivojević – Od Vučićeve dobre volje zavisi opstanak SPS-a na vlasti

0
68

Politikolog Cvijetin Milivojević je izjavio da odluka o samostalnom izlasku SPS-a na izbore ili izlasku u koaliciji sa vladajućom većinom zavisi isključivo od Aleksandra Vučića, kao što od njegove dobre volje zavisi i opstanak SPS-a na vlasti.

Predsednik SPS-a Ivica Dačić izjavio je da se neće kandidovati za predsednika, ali da ne može ni da dozvoli da njegova stranka propadne napomenuvši da SPS ulazi u nešto što nije dobro za njihov rejting i da se žrtvuju da bi imali zajedničkog predsedničkog kandidata. On je rekao da bi SNS njegovo kandidovanje shvatio kao direktno suprotstavljanje Vučiču i da se u stranci još uvek razmatra da li je bolje izaći na zajedničku listu sa SNS-om ili na dve odvojene liste. Šta misli da li će SPS na narednim izborima nastupiti zajedno sa SNS ili samostalno i šta bi za socijaliste bilo bolje odnosno u kom slučaju bi ostvarili bolje rezultate na aprilskim izborima pitali smo politikologa Cvijetina Milivojevića.

Predsednik Socijalističje partije Srbije (SPS) Ivica Dačić i predsednik Jedinstvene Srbije (JS) Dragan Marković Palma potpisali su Sporazum o saradnji. Time je predviđeno da će te stranke zajednički nastupati na predstojećim predsedničkim, parlamentarnim i lokalnim izborima. Stranke su saglasne da koalicija treba da ima zajedničkog kandidata ili da pruži podršku zajedničkom kandidatu vladajuće koalicije na predsedničkim izborima. Saglasne su i o zajedničkom nastupu na parlamentarnim izborima, a učešće na njima može biti i u okviru zajedničke liste vladajuće koalicije, o čemu će odluku doneti organi stranaka.

Politikolog Cvijetin Milivojević smatra da SPS ne bi ostvario dobre rezultate ukoliko bi na predstojeće izbore izašao samostalno s obzirom na to da ova stranka beleži ogroman pad rejtinga. On je takođe rekao da odluka o samostalnom izlasku na izbore ili izlasku u koaliciji sa vladajućom većinom zavisi isključivo od Aleksandra Vučića, kao što od njegove dobre volje zavisi i opstanak SPS-a na vlasti.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here