Milan Veruović – Stroga primena zakona je izlaz iz situacije u kojoj se društvo nalazi

0
199

Izlaz iz situacije u kojoj su institucije urušene ili obesmišljene Milan Veruović, nekadašnji prvi pratilac premijera Zorana Đinđića, vidi u strogoj primeni zakona, koji bi, prema njegovim rečima, trebalo da bude iznad svih i jednak za sve.

„Srbija se godinama bavi posledicama, a retki su primeri sagledavanja uzroka tih posledica koje se danas žive, jer živimo partokratiju poslednjih trideset godina i život u kojem su institucije zarobljene“ izjavio je za Danas nekadašnji prvi pratilac Zorana Đinđića, Milan Veruović. On je istakao da je partijski način upravljanja od institucija, kao instrumenta koji treba da sprovodi zakon, napravio paravan za one koji ih vode, da štite kriminal. Pitali smo Milana Veruovića nekadašnjeg prvog pratioca premijera Zorana Đinđića kako naći rešenja za ove probleme?

Sve demokratske institucije u Srbiji su urušene ili su na putu da budu obesmišljene, rečeno je na konferenciji „Stanje demokratije u Srbiji“. Na ovoj konferenciji je ocenjeno da su prošle godine održani najkontroverzniji izbori za protekle dve decenije i da je parlament, u kom nema opozicije, izgubio svaku kontrolnu ulogu i postao poligon za napade na medije i civilno društvo.

Izlaz iz situacije u kojoj se društvo trenutno nalazi Milan Veruović, nekadašnji prvi pratilac premijera Zorana Đinđića, vidi u strogoj primeni zakona koji bi prema njegovim rečima trebalo da bude iznad svih i jednak za sve.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here