Potpredsednik Vlade i ministar odbrane Nebojša Stefanović obišao je danas pripadnike 310. samohodnog raketnog diviziona za protivvazduhoplovna dejstva koji su angažovani u sastavu stalno zadejstvovanih snaga za kontrolu i zaštitu vazdušnog prostora Srbije u okolini Kragujevca. Ministar je poručio da je važno da građani Srbije znaju da je njihova vojska svakog trenutka tu za njih i da neće dozvoliti ni u jednom trenutku da nebo Srbije bilo šta ugrozi.

Ministar odbrane Nebojša Stefanović obišao je danas, u okolini Kragujevca, pripadnike 310. samohodnog raketnog diviziona za protivvazduhoplovna dejstva. Njega su dočekali komandant Ratnog vazduhoplovstva i PVO general-potpukovnik Duško Žarković i komandant 250. raketne brigade za PVD brigadni general Tiosav Janković. Nakon referisanja komandanta 250. raketne brigade o nameni i zadacima jedinice, ministar Stefanović razgovarao je sa pripadnicima dežurne jedinice i prisustvovao prikazu borbenog rada samohodne raketne baterije za PVD. Nakon obilaska raketnog položaja jedinice koja je u sistemu dežurstva, ministar odbrane je istakao da njeni pripadnici brinu o našem nebu dvadeset četiri sata dnevno.

Stefanović je, takođe, istakao da je Vojska Srbije zahvalna predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću, što je ove godine obezbeđeno više novca za sistem odbrane.