Stefanović – Zvanična poseta Ujedinjenom Kraljevstvu

0
66

Ministar odbrane Nebojša Stefanović obišao je danas, u okviru zvanične posete Ujedinjenom Kraljevstvu Velike Britanije i Severne Irske, Imperijalni ratni muzej u Londonu, a u nastavku posete sastaće se sa britanskim kolegom Benom Volasom i specijalnim izaslanikom Vlade Ujedinjenog Kraljevstva za Zapadni Balkan Stjuartom Pičom.

Potpredsednik Vlade i ministar odbrane Nebojša Stefanović boravi u zvaničnoj poseti Ujedinjenom Kraljevstvu Velike Britanije i Severne Irske na poziv ministra odbrane Bena Volasa. Ministar je danas posetio Imperijalni ratni muzej u Londonu u čijoj postavci se nalazi i obiman materijal posvećen učešću srpske vojske u Prvom i Drugom svetskom ratu. Muzej, osnovan tokom Prvog svetskog rata 1917. godine, danas poseduje jednu od najbogatijih kolekcija na svetu ličnih arhiva, zvaničnih dokumenata, fotografija, filmskog i video materijala, obimnu biblioteku, bogatu umetničku zbirku, vojna vozila, vazduhoplove i vojnu opremu, kao i druge artefakte koji čuvaju sećanje na dva najveća ratna sukoba u istoriji čovečanstva.

Tokom posete Ujedinjenom Kraljevstvu ministar Stefanović sastaće se sa britanskim kolegom Volasom i specijalnim izaslanikom Vlade Ujedinjenog Kraljevstva za Zapadni Balkan Stjuartom Pičom, dok će u Parlamentu razgovarati sa predsedavajućim Komiteta za odbranu Elvudom Tobajasom i predsedavajućim Parlamentarne grupe za Srbiju Donjeg doma Endrjuom Bridžinom. U poseti, uz ministra Stefanovića, borave pomoćnik ministra za materijalne resurse dr Nenad Miloradović, pomoćnik ministra za politiku odbrane Predrag Bandić i načelnik Uprave za obaveštajno-izviđačke poslove Generalštaba Vojske Srbije brigadni general Miroljub Čupić.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here