Finansiranje stručne prakse studenata i opremanje bolnica

0
89

Pokrajinska vlada izdvojila je 30 miliona dinara za finansiranje stručne prakse studenata, a za potrebe Instituta za plućne bolesti Vojvodine i Opšte bolnice u Vršcu pribaviće se u javnu svojinu medicinska oprema ukupne vrednosti 14,2 miliona dinara.

Pokrajinska vlada izdvojila je 30 miliona dinara za finansiranje stručne prakse studenata koji su u prethodnoj kalendarskoj godini diplomirali s prosekom od 9,50 do 10,00 na fakultetima sa sedištem u AP Vojvodini u sastavu univerziteta na teritoriji Pokrajine.

Sredstva su namenjena za realizaciju mere aktivne politike zapošljavanja, kojom je predviđena stručna praksa na poslovima u pokrajinskim organima i stručnim službama Pokrajinske vlade, kao i u javnim službama čiji je osnivač AP Vojvodina.

Za potrebe Instituta za plućne bolesti Vojvodine i Opšte bolnice u Vršcu pribaviće se u javnu svojinu medicinska oprema ukupne vrednosti 14,2 miliona dinara. Institut će dobiti ultrazvučni kolor dopler aparat sa sondama, dok će Odeljenje za ortopediju i traumatologiju u vršačkoj bolnici dobiti baterijski motorni sistem.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here