Veruović – Država je oteta, institucije su zarobljene a njima upravlja jedan čovek

0
178

Milan Veruović, bivši prvi pratilac predsednika Vlade Srbije Zorana Đinđića je ocenio da je aktuelni režim napravio parapolicijske formacije kroz kriminalne grupe i klanove, a da je lek pravna država i zakon jednak za sve.

Gostujući u emisiji Intervju na kanalu Slavija info, bivši prvi pratilac predsednika Vlade Srbije Zorana Đinđića Milan Veruović je podelio svoja saznanja o stvaranju klanova i njhovim vezama sa rukovodstvom države i istakao da se kriminalni klanovi obično ne bave izborima. Zamolili smo Milana Veruovića da prokomentariše ove navode.

Bivši predsednik Srbije Boris Tadić rekao je u intervjuu za “Vreme” da je tokom njegovog predsedničkog mandata Srbija ostvarila nekoliko velikih uspeha u borbi protiv organizovanog kriminala a da je najveći razbijanje mafijaške organizacije Darka Šarića.

Upoređujući ovaj i klan Veljka Belivuka, Tadić je izjavio da se u oba slučaja radi o organizovanom kriminalu, dok  suštinsku razliku predstavlja odnos vlasti prema njemu, jer treba, kako je rekao, razlikovati stvarnu borbu protiv organizovanog kriminala i obračune u sopstvenim redovima vladajuće stranke.

Tadić je naglasio da u vreme njegovog mandata stranka koju je vodio nije imala nikakav kontakt sa  Šarićevim klanom, dok je  Belivukov klan direktno nastao iz sistema SNS-a, te da su te kriminalne grupe organski povezane sa SNS-om, pa su rasle i jačale zajedno sa vladajućom strankom. Tadić smatra da je ovoj vlasti kriminalizacija Srbije bila praktično otvoreno predizborno obećanje, s obzirom da su već tokom predizborne kampanje obećali oslobađanje preko 10.000 zatvorenika,te da je broj glasova članova njihovih porodica koje su dobili na osnovu takvog obećanja gotovo jednak razlici glasova kojom su pobedili na izborima, tako da se ovaj režim koji je došao na vlast obećanjem kriminalizacije, kriminalizacijom se od tada održava na vlasti.

Milan Veruović, bivši prvi pratilac Zorana Đinđića je ocenio da je aktuelni režim napravio parapolicijske formacije kroz ove kriminalne grupe i klanove, a da je lek za sve zakon i pravna država jednaka za sve.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here