Milan Dumanović – Bratislav Gašić nije stručan i sposoban da vodi BIA

0
191

Jedan od osnivač pokreta “Oslobođenje” Milan Dumanović je izjavio da Bratislav Gašić nije stručan i sposoban da vodi BIA jer je on jedini čovek u njenoj istoriji koji nije školovani bezbednjak.

Pokret Oslobođenje saopštio je da je sud presudio u korist Milana Dumanovića, jednog od osnivača pokreta Oslobođenje, po prijavi koju je protiv njega podneo direktor Bezbednosno-informativne agencije Bratislav Gašić. Posle iznošenja završne reči sudija Trećeg osnovnog suda izrekao je presudu da se Dumanović oslobađa optužbi po privatnoj krivičnoj prijavi direktora Bezbednosno- informativne agencije Bratislava Gašića, kao i da je gospodin Bratislav Gašić dužan da isplati sudske troškove. Milana Dumanovića pitali smo kako je zadovoljan ishodom ovog sudskog procesa.

Bezbednosno- informativna agencija podnela je prijavu Trećem osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu zbog sumnje da je Dumanović gostujući u emisiji “Utisak nedelje” u više navrata iznosio tvrdnje koje se odnose na ovu agenciju, ponavljajući više puta rečenicu „novac od droge dele SNS i BIA, čime je počinio krivično delo izazivanje panike i nereda, dok je direktor BIA-e Bratislav Gašić podneo lično prijavu protiv Dumanovića, zbog uvreda izrečenih na njegov račun.

Komentarišući ishod sudskog postupka u kome je oslobođen optužbi, jedan od osnivač pokreta “Oslobođenje”Milan Dumanović je izjavio da je zadovoljan ishodom presude i da je ona dokaz da u kriminalizovanom sudstvu od strane izvršne vlasti Srpske napredne stranke, postoje časne i poštene sudije, koje ne žele da učestvuju u progonu poštenih ljudi. Posle donošenja oslobađajuće presude, Dumanović je istakao da bi Bezbednosno informativna agencija trebalo da bude institucija koja se brine o bezbednosti naše zemlje i svih njenih građana, kao i da bi bilo moralno da posle svega, sadašnji direktor BIA Gašić podnese ostavku.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here