Stefanović obišao kadete 145. klase na obuci na Kopaoniku

0
27

Ministar odbrane Nebojša Stefanović obišao je danas kadete 145. klase koji se nalaze na obuci u zimskim uslovima u 51. skijaškom centru na Kopaoniku. Stefanović je naglasio da će Ministarstvo odbrane nastaviti da ulaže u uslove života i rada, ali i kvalitet nastave i obuke budućih oficira Vojske Srbije.

Potpredsednik Vlade i ministar odbrane Nebojša Stefanović obišao je danas sa načelnikom Vojne akademije pukovnikom Srđanom Blagojevićem kadete 145. klase koji se nalaze na obuci u zimskim uslovima u 51. skijaškom centru na Kopaoniku i tom prilikom rekao da tek na ekstremnim planinskim uslovima, ljudi mogu da vide koliko truda, napora i požrtvovanosti ulažu budući oficiri naše Vojske. On je zahvalio profesorima i dekanu Vojne akademije zato što ulažu mnogo u rad sa mladim kadetima kako bi im preneli potrebno znanje.

Osim obuke u alpskom skijanju, kadeti Vojne akademije na Kopaoniku uče i kako da primene tehnike nordijskog i turno skijanja u različitim taktičkim situacijama. Budući oficiri i njihovi nastavnici predstavili su ministru odbrane i segmente praktične nastave iz predmeta Vojna topografija i Naoružanje sa nastavom gađanja.

Posebnu pažnju privukao je prikaz načina izrade i upotrebe objekata za dejstvo i zaštitu kao i segment vatrene obuke uz upotrebu skijaške opreme. Kadeti i njihovi nastavnici predstavili su ministru način izrade igloa i bivaka, a demonstrirali su i upotrebu nedavno nabavljenog „Er soft“ naoružanja u kombinaciji sa najsavremenijom opremom za turno skijanje.

Posle obilaska kadeta na ski stazi „Mali karaman“ i prikaza obuke, sredstava i opreme koje koristi Vojna akademija, ministar Stefanović ručao je sa kadetima koji su mu izneli impresije sa dosadašnjeg toka stacionarnog logorovanja na Kopaoniku. Ministar je pohvalio njihov entuzijazam i spremnost da se suoče sa izazovima i naglasio da će Ministarstvo odbrane nastaviti da ulaže u uslove života i rada, ali i kvalitet nastave i obuke budućih oficira Vojske Srbije.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here