Penzioneri dobijaju po 20.000 dinara od 10. februara

0
69

Ministarstvo za rad, zapošljavanje, socijalna i boračka pitanja saopštilo je danas da će Republički fond za penzijsko i invalidsko osiguranje 10. februara započeti isplatu novčane pomoći u iznosu od 20.000 dinara svim korisnicima penzija, korisnicima prava na privremenu naknadu, invalidima rada druge i treće kategorije invalidnosti i invalidnoj deci korisnicima privremene naknade Fonda.

Ministarstvo za rad, zapošljavanje, socijalna i boračka pitanja saopštilo je danas da će, u skladu sa Zaključkom Vlade Srbije od 20. januara, Republički fond za penzijsko i invalidsko osiguranje isplatiti novčane pomoći u iznosu od 20.000 dinara svim korisnicima penzija, korisnicima prava na privremenu naknadu, invalidima rada druge i treće kategorije invalidnosti i invalidnoj deci korisnicima privremene naknade Fonda. Isplata novčane pomoći počeće 10. februara za sve korisnike kojima je rešenjem o ostvarivanju prava utvrđen datum korišćenja zaključno sa 31. januarom 2022, bez obzira na datum donošenja rešenja, navodi se u saopštenju Ministarstva.

Dodaje se da će isplata pomoći korisnicima koji su pravo ostvarili zaključno sa 31. januarom ove godine, a nisu obuhvaćeni isplatom od 10. februara, biti obavljena jednokratno, nakon uspostavljanja isplate penzija. Korisnici koji ispunjavaju uslove u skladu sa Zaključkom Vlade, neće morati da se prijavljuju, već će im novac automatski biti isplaćen, napominje Ministarstvo.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here