Jubilarni 10. Festival čvaraka u Mužlji

0
194

U Mužlji će, u organizaciji Udruženja porodičnih gazdinstava Klaster Focus i Saveta mesne zajednice Mužlja, biti održan jubilarni 10. Festival čvaraka. Takmičenje u pripremi čvaraka i festival rakije očekuju sve posetioce na stadionu Lehel u Mužlji 19. februara.

19. februara Mužlja će biti mesto okupljanja ljubitelja pre svega čvaraka, ali i suhomesnatih proizvoda. Naime, na stadionu Lehel po deseti put biće održan tradicionalni festival čvaraka. Organizatori najavljuju prodajnu izložbu i takmičenje u pripremanju čvaraka. Novina ove godine je festival rakije, koji će takođe biti takmičarskog karaktera. Program će upotpuniti najmlađi stanovnici Mužlje, koji će se potruditi da oteraju zimu i najave lepo vreme.

Festival čvaraka je izostao prošle godine pa su ga željni i meštani Mužlje i posetioci ove manifestacije, organizatori se stoga nadaju rekordnoj posećenosti.

19. februara na stadionu „Lehel“ u Mužlji posetioci će imati priliku da vide kako su naši preci nekada davno marljivo pripremali tradicionalnu zimsku trpezu, a manifestacija će pružiti i mladima priliku da se upoznaju sa tradicijom ovih prostora i da je sačuvaju od zaborava.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here