Krstić – Problem jalovišta i neprijatnih mirisa koji se sa njega šire prema Smederevu nije rešen

0
106

Pokret Tvrđava iz Smedereva podneo je nadležnim institucijama prijavu povodom jalovišta kod kovinskog mosta sa kog se šire neprijatni mirisi, ali prema rečima Nikole Kolje Krstića, aktiviste ovog pokreta, problem još uvek nije rešen.

Prošlog leta pokret Tvrđava podneo je nadležnim opštinskim i republičkim institucijama prijave povodom jalovišta kod kovinskog mosta, sa kog se širio smrad ka Smederevu. Nikola Kolja Krstić iz organizacije Tvrđava je tada rekao da “grad nedeljama unazad smrdi na mešavinu truleži, obora i mokraće” i da se smrad širi osam kilometara, do centra Smedereva. Kakve su bile reakcije nadležnih inspekcija i da li su dobili zadovoljavajuće odgovore, kao i kakvo je sada stanje u Smederevu pitali smo Nikolu Kolju Krstića.

Povodom otkrivanja jalovišta kod kovinskog mosta, pokret Tvrđava je izrazio osnovanu sumnju da otpad koji se nalazi u tom jalovištu nije adekvatno tretiran, pa su apelovali na nadležne institucije da hitno preduzmu mere kako bi zaštitile interes građana. Na pitanje kakav je ishod  ovog postupka, Nikola Kolja Krstić, iz pokreta Tvrđava je rekao da je slučaj prosleđen vodnoj inspekciji i nadležnom ministarstvu, ali da problem još uvek nije rešen.

Prema  Izveštaju o kvalitetu vazduha u Republici Srbiji u 2021. godini, koji je nedavno objavila Nacionalna ekološka asocijacija (NEA), vazduh u ovom gradu kraj Dunava svrstan je u kategoriju „veoma loš”.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here