Šarović – Sasvim je moguće da po prvi put izbori ne budu održani na teritoriji Kosova i Metohije

0
88

Na konferenciji pokreta „Ljubav, vera, nada“ održanom ispred Predsedništva predsednik pokreta Nemanja Šarović je rekao da je sasvim moguće da po prvi put izbori ne budu održani na teritoriji Kosova i Metohije i pozvao sve političke aktere da dignu glas protiv “brutalnog kršenja zakona i Ustava Srbije“.

Predsednik pokreta Ljubav, vera, nada nemanja Šarović rekao je na konferenciji za medije održanoj ispred Predsedništva da će izbori za Narodnu skupštinu Republike Srbije biti raspisani 15. februara i da će to sasvim moguće biti prvi put da oni ne budu održani na teritoriji Kosova i Metohije s obzirom na to da su sve političke organizacije koje su potpisale izborni sporazum sa Aleksandrom Vučićem dobile spisak opština na kojima će moći da postave predstavnike u radna tela, a da na tom spisku nema opština sa KiM. Šarović je podsetio da Srbi sa Kosova i Metohije nisu ni na referendumu mogli da glasaju na KiM, već da su dovoženi u Kuršumliju, Rašku.

Šarović je podsetio i na formiranje administrativno-teritorijalne celine između dela KiM i Albanije, a na šta nisu reagovali predstavnici vlasti u Srbiji.

Šarović je naglasio da se pokret Ljubav, vera, nada, neće pomiriti sa tim da se KiM odvajaju od Srbije, da se naši zakoni tamo ne sprovode, da se tamo ne sprovode izbori za narodne poslanike i da zato pokret traži odgovor, prvo od Vučića, da kaže građanima Srbije otvoreno da li će izbora na KiM biti ili će ponovo u autobuse albanskih prevoznika trpati Srbe sa Srpske liste koji će onda glasati na nekoliko biračkih mesta u Kuršumliji, Bujanovcu, Vranju. I tako praviti privid da su izbori održani na teritoriji KiM. Šarović je pozvao sve aktere da dignu glas protiv “brutalnog kršenja zakona i Ustava Srbije”.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here