Obeležen Dan Kriminalističko-policijskog univerziteta

0
131

Kriminalističko-policijski univerzitet svečano je danas obeležio svoj Dan, a ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin poručio je studentima ove visokoškolske ustanove da je na njima da pokažu da je ulaganje države u njihovo obrazovanje vredelo, da će ukazano poverenje opravdati i da će policija sutra, kada zauzmu svoje mesto u Ministarstvu, biti snažnija i bolјa.

Ministar Vulin poručio je studentima ove visokoškolske ustanove da sve što radi država da bi studenti imali bolјe uslove, imaće smisla samo ukoliko svako od njih bude razumeo da mu država nije stvorila ni ove uslove, ni posao koji ih čeka kao znak pažnje, već kao merilo odgovornosti koju će jednog dana svojoj Srbiji vratiti za sve što je uložila u njih, te istakao da se ne pripremaju da sutra rade sa dobrim, mirnim, pažlјivim lјudima, već da budu brana zlu i da rade sa najgorima kako bi najbolјi bili sigurni i zaštićeni.

Ministar unutrašnjih poslova  je poručio studentima da kada zauzmu svoje mesto u Ministarstvu unutrašnjih poslova, pokažu da je svako ulaganje u njih vredelo, da je policija snažnija i bolјa, da su doneli nešto novo i starije kolege naučili novim i važnim stvarima i da u godinama koje dolaze lјudi za njih govore – on je sa Kriminalističko-policijskog univerziteta, i da to već izaziva poverenje i poštovanje.

Rektor Kriminalističko-policijskog univerziteta Zoran Đurđević istakao je da je KPU mlada ustanova, ali ustanova koja baštini veliku tradiciju i u kojoj rade kvalitetni kadrovi, posvećeni i privrženi policijskoj profesiji, čija je osnovna misija pružanje podrške Ministarstvu unutrašnjih poslova u realizaciji strateških cilјeva Ministarstva, a to je stvaranje bezbedne zajednice za sve građane Republike Srbije.

Đurđević je naglasio da je razmena znanja i iskustava osnova za napredak kako u nauci, tako i u profesiji i sa posebnim zadovolјstvom istakao da Kriminalističko-policijski univerzitet ima 59 potpisanih sporazuma sa institucijama u Republici Srbiji i 33 sporazuma sa institucijama van Republike Srbije i član je Međunarodne asocijacije evropskih policijskih koledža.

Najbolјim diplomiranim studentima Kriminalističko-policijskog univerziteta ministar Vulin uručio je zahvalnice za izuzetan uspeh postignut tokom studiranja.

U ime nagrađenih studenata, Dušan Sinadinović, diplomac sa najvišim prosekom u svojoj generaciji, zahvalio se profesorima na znanju koje su od njih stekli o policijskoj profesiji, kao i ministru Vulinu na ukazanoj prilici da zasnuju radni odnos u Ministarstvu unutrašnjih poslova.

U sklopu obeležavanja Dana Kriminalističko-policijskog univerziteta svečano je otvoren amfiteatar, čije je renoviranje finansijski pomogla Savezna kriminalistička policija Savezne Republike Nemačke. Na svečanoj ceremoniji povelјe za doprinos razvoju i unapređenju visokog policijskog školstva uručene su državnom sekretaru Ministarstva unutrašnjih poslova Bojanu Jociću, načelniku Uprave kriminalističke policije Bogdanu Pušiću, komandantu Žandarmerije Dejanu Lukoviću i Saveznoj kriminalističkoj policiji Nemačke.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here