Ministar Stefanović prisustvovao godišnjoj analizi rada Vojnoobaveštajne agencije

0
202

Potpredsednik Vlade i ministar odbrane dr Nebojša Stefanović prisustvovao je danas analizi rada Vojnoobaveštajne agencije za 2021. godinu. Ministru je najznačajnije rezultate i novine u radu Agencije predstavio direktor VOA brigadni general Zoran Stojković sa saradnicima.

Nakon analize rada Vojnoobaveštajne agencije za 2021. godinu, ministar odbrane Nebojša Stefanović ocenio je da je Agencija ispunila očekivanja državnog i vojnog rukovodstva i da je i u 2021. godini bila pouzdan stub bezbednosno-obaveštajnog sistema Republike Srbije.

Ministar Stefanović je istakao da je globalno bezbednosno okruženje  izuzetno nepredvidljivo i nameće potrebu da se brzo sagledaju svi aspekti određene pojave ili događaja, koji mogu izrasti u ozbiljnu pretnju u veoma kratkom roku. Stefanović je naglasio da je godinu za nama obeležila pandemija i nova dinamika u odnosima između velikih sila o čemu je Agencija pravovremeno i sveobuhvatno izveštavala, što je omogućilo da, imajući u vidu vojnu neutralnost naše zemlje, donosimo svrsishodne odluke u skladu sa sopstvenim interesima. On je dodao da izuzetno ceni posvećenost i motivisanost pripadnika VOA, koji su uprkos otežanim okolnostima rada uzrokovanih pandemijom, uspeli da odgovore na postavljene zahteve, te da su
informacije i analize Agencije bile  značajna podrška Vojsci Srbije u sprovođenju njenih zadataka, naročito kada se radi o mirovnim operacijama.

Ministar odbrane je poručio da i u narednom periodu očekuje od VOA pouzdana saznanja o aktuelnim rizicima, pretnjama i bitnim procesima kada je reč o globalnoj i regionalnoj bezbednosti. Direktor VOA general Zoran Stojković uručio je ministru Stefanoviću statuu prvog srpskog vojnog izaslanika majora Konstantina Koke Milovanovića. Analizi rada VOA za 2021. godinu prisustvovao je i v. d. generalnog inspektora službi bezbednosti u Ministarstvu odbrane Slavoljub Dabić.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here