Konferencija o efektu “staklenog plafona” za žene u biznisu

0
102

Potpredsednica Vlade Republike Srbije i predsednica Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost Zorana Mihajlović izjavila je danas na predstavljanju istraživanja o faktorima koji doprinose efektu “staklenog plafona” za žene u biznisu u Narodnoj skupštini da podaci pokazuju da žene nemaju iste uslove niti istu brzinu napredovanja u poslu.

Potpredsednica Vlade Republike Srbije i predsednica Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost Zorana Mihajlović je, na predstavljanju istraživanja o faktorima koji doprinose efektu “staklenog plafona” za žene u biznisu u Narodnoj skupštini, istakla da je istraživanje pokazalo da se samo četiri odsto žena nalazi na poziciji direktorki i predsednica i članica nadzornih odbora. Prema njenim rečima, postoje problemi kada žene žele istim tempom da se uključe i napreduju u političkom, ekonomskom i društvenom životu zemlje.

Ona je ukazala na to da je država donela zakonodavni okvir i jasno proklamovala da je rodna ravnopravnost jedan od naših prioriteta, ali da u realnom životu moramo više da ukazujemo na probleme i da ih zajedno rešavamo i dođemo do onoga što svi želimo, a to su jednaki uslovi i za muškarce i za žene u procesu uključivanja u sve sfere života.

Predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić na otvaranju konferencije posvećene nacionalnom istraživanju o faktorima koji doprinose efektu „staklenog plafona“ za žene u biznisu.

Skup na kojem su predstavljeni rezultati pomenutog istraživanja organizovali su Koordinaciono telo za rodnu ravnopravnost, Narodna skupština i Kongres srpsko-američkog prijateljstva, uz podršku kompanije „Filip Moris“.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here