Mihajlo Ulemek – Arkanov ubica nikada neće biti izručen Srbiji

0
256

Mihajlo Ulemek, nekadašnji pukovnik Srpske dobrovoljačke garde je izjavio da je Arkan smetao državi koja ga je i ubila i dodao da izvršilac ovog ubistva, policijski službenik Dobrosav Gavrić nikada neće biti izručen Srbiji.

Mihajlo Ulemek, nekadašnji pukovnik Srpske dobrovoljačke garde, tvrdi da je Željka Ražnatovića Arkana ubila država. On je rekao da je Ražnatović pokazao da je hrabar i da je veliki Srbin i da nije verovao da će ga u 40. godini ubiti država, a to se desilo. Ulemek je za Dobrosava Gavrića, koji je pucao i likvidirao Ražnatovića, rekao da je izabran od strane države. Zamolili smo Mihajla Ulemeka da prokomentariše ove svoje navode.

Željko Ražnatović Arkan, jedna od najkontroverznijih ličnosti u novijoj srpskoj istoriji, ubijen je 15. januara 2000. godine a kao neposredni izvršilac ovog ubistva, policijski službenik Dobrosav Gavrić, osuđen je na 35 godina zatvora. Jedan od najtraženijih begunaca iz Srbije, Dobrosav Gavrić ponovo pokušava da izbegne izručenje Srbiji u kojoj ga čeka zatvorska kazna te je zbog toga podneo zahtev za azil u Južnoafričkoj republici gde godinama živi, ali i žalbu na odluku o njegovom izručenju Srbiji.

Mihajlo Ulemek, bivši pukovnik Srpske dobrovoljačke garde je izjavio da je Arkana ubila država i da je Gavrić samo izvršilac ubistva koji je nagrađen za to što je učinio te da nikada neće biti izručen Srbiji.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here