Potpredsednik Vlade i ministar odbrane Nebojša Stefanović prisustvovao je sinoć, u Velikoj dvorani Kolarčeve zadužbine, koncertu koji je Umetnički ansambl Ministarstva odbrane „Stanislav Binički” priredio povodom Dana državnosti Republike Srbije.

Na koncertu popularne i tradicionalne muzike održanom u Velikoj dvorani Kolarčeve zadužbine povodom Dana državnosti Republike Srbije nastupili su Simfonijski orkestar i Mešoviti hor Umetničkog ansambla „Stanislav Binički”, pod dirigentskom palicom Katarine Božić i majora Igora Mitrovića. Solisti su bili soprani Biljana Vasiljević Mitrović i Marijana Radosavljević, Nataša Aranđelović, alt, tenori Dragan Milašinović i Zoran Knežević, Svetozar Vujić, bariton, Duško Stamenković, klarinet, te trubači Nenad Ninković, potporučnik Petar Popović i Luka Kalezić. Program koncerta, koji je obuhvatio kolaž domaćih muzičkih numera, otpočeo je upravo „Praznikom trubača”, koje je publika pozdravila burnim aplauzom, kao i „Pozdrav Beogradu”, čuvenu koračnicu „Miloš Veliki” i Gardijski marš. Usledili su  hitovi poput „Zlatni dan”, gde je solista bila Biljana Vasiljević Mitrović, zatim „Pod sjajem zvezda“, „Devojko mala”, „Ima vremena za ljubav“ u izvođenju  Nataše Aranđelović, te  „Buđenje ranog proleća” sa solistima Marijanom Radosavljević i Svetozarom Vujićem. U programu za sve generacije bilo je mesta i za „Kolce“, „Jeremiju“,  „Madrugadas“, uz solo nastup Nataše Aranđelović, „Seobe“ sa Zoranom Kneževićem, koji je oduševio i prilikom izvođenja „Dobra vam noć prijatelji“. Publici se dopala i predivna Govorna fuga – Srbija, „Igrale se delije“, kao i „Pastirska balada“, sa solistom na klarinetu Duškom Stamenković. „Grudi balkanske“ izveo je Dragan Milašinović, a „Prijatelji zauvek“ Biljana Vasiljević Mitrović, Marijana Radosavljević, Dragan Milašinović i Svetozar Vujić. Završnicu koncerta obeležilo je „Tobdžijsko kolo“ i nezaobilazni „Marš na Drinu“.

Ministar Stefanović uručio je, na kraju koncerta, dirigentkinji Katarini Božić cveće i čestitao na virtuoznoj muzičkoj izvedbi. Publika je, zatim, pozvala na bis nakon čega je Zoran Knežević, uz pratnju orkestra i hora, još jednom maestralno otpevao  „Dobra vam noć, prijatelji“. Izuzetnoj umetničkoj večeri na Kolarcu prisustvovali su i članovi kolegijuma ministra odbrane, kao i brojna publika koja je u muzici „Biničkog“, ovoga puta, mogla da uživa besplatno. Koncert Umetničkog ansambla Ministarstva odbrane „Stanislav Binički”, bio je poklon Beograđanima i gostima naše prestonice povodom Sretenja – Dana državnosti Republike Srbije.