Vučić u zvaničnoj poseti Monaku

0
64

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić boravio je danas u zvaničnoj poseti Monaku, gde je razgovarao sa knezom Albertom Drugim od Monaka. Vučiću je uručen i orden Velikog krsta reda Svetog Šarla, a potpisan je i sporazum o saradnji između Kneževine Monako i Srbije.

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić boravio je danas u zvaničnoj poseti Monaku, gde je razgovarao sa knezom Albertom Drugim od Monaka. Uz postrojenu Gardu i himne dve zemlje, knez Albert srdačno je dočekao predsednika Vučića, a na Kneževskoj palati se, zbog ove posete, uz zastavu Monaka vijorila i zastava Srbije. Potom je upriličena ceremonija uručenja Velikog krsta reda Svetog Šarla. “Ovaj orden je samo još jedan dokaz poštovanja prema našoj Srbiji i to je ono što njoj na ponos ostaje”, istakao je predsednik Srbije.

Okvirni sporazum o saradnji između Kneževine Monako i Srbije potpisan je danas u prisustvu predsednika Srbije Aleksandra Vučića i kneza Alberta Drugog od Monaka. Paraf na sporazum stavili su ministar spoljnih poslova Srbije Nikola Selaković i Izabel Bero Amadei, ministarka za spoljne poslove i saradnju Monaka. Potpisivanju sporazuma prethodio je sastanak predsednika Srbije i kneza Alberta.

Sam predsednik Vučić je pre nekoliko dana, najavljujući svoj put, rekao da je poseta Monaku i susret sa izuzetno uglednom ličnošću kakva je knez Albert II od Monaka, koji ima veliki uticaj i čiji se glas čuje u Evropi i širom sveta, veoma važna. Inače, knez Albert II od Monaka boravio je u zvaničnoj poseti Srbiji 7. i 8. oktobra 2020. godine, što je bila njegova prva zvanična poseta Beogradu od kada su 2007. godine uspostavljeni diplomatski odnosi između dve države. Tada je predsednik Srbije odlikovao kneza od Monaka Ordenom Republike Srbije na lenti, za zasluge u razvijanju i učvršćvanju miroljubive saradnje i prijateljskih odnosa izmedju Srbije i Monaka, a potpisan je sporazum o saradnji privrednih komora. Knez Albert II od Monaka, sin Grejs Keli i princa Renijea, potiče iz porodice Grimaldi, jedne od najstarijih i najuticajnijih kraljevskih porodica Evrope.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here