Sporazum Ministarstva unutrašnjih poslova i Zavoda za sport i medicinu sporta

0
87

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin obišao je policijske službenike koji su po osnovu sporazuma sa Zavodom za sport i medicinu sporta obavili sistematski pregled i tom prilikom istakao da se za sada ova vrsta zdravstvene zaštite odnosi samo na pripadnike posebnih jedinica i Specijalne antiteorističke jedinice, ali da će Ministarstvo uložiti maksimalan trud kako bi se sporazum proširio na sve zaposlene i njihove porodice.

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin istakao je danas da je za Ministarstvo unutrašnjih poslova zdravlje zaposlenih na prvom mestu i da se tome posvećuje posebna pažnja zbog čega je sa Zavodom za sport i medicinu sporta sklopljen sporazum o dodatnim specijalističkim lekarskim pregledima za pripadnike posebnih jedinica i Specijalne antiterorističke jedinice MUP-a.  Ministarstvo unutrašnjih poslova brine o svojima i nastaviće da ulaže u zdravstvenu zaštitu svih policijskih službenika, kao što nastavlja rad na podizanju kvaliteta života i standarda svojih pripadnika, izjavio je Vulin. U cilju unapređenja nivoa zdravstvene zaštite zaposlenih u specijalnoj i posebnim jedinicama MUP-a sa Zavodom za sport i medicinu sporta sklopljen je sporazum o dodatnim specijalističkim lekarskim pregledima. Ministar je izjavio da je po prvi put potpisana ovakva vrsta sporazuma sa jednom zdravstvenom ustanovom te da mu je to lično izuzetno važno i da mu je najiskrenije stalo da svaki pripadnik srpske policije bude zdrav, bezbedan i zbrinut.

Ministar policije Aleksandar Vulin, koji je u društvu ministra Omladine i sporta Vanje Udovičića u Zavodu za sport i medicinu sporta obišao policijske službenike koji su po osnovu sporazuma obavili sistematski pregled, istakao je da se za sada ova vrsta zdravstvene zaštite odnosi samo na pripadnike posebnih jedinica i Specijalne antiteorističke jedinice, ali da će Ministarstvo unutrašnjih poslova uložiti maksimalan trud kako bi se on proširio na sve zaposlene i njihove porodice. On je najavio da će ministarstvo nastaviti da ulaže u podizanje zdravstvene zaštite svojih pripadnika kroz zaključivanje ovakvih vrsta sporazuma i sa drugim zdravstvenim ustanovama. Ministar unutrašnjih poslova je, takođe, napomenuo da je uvedeno i novo dodatno zdravstveno osiguranje zaposlenih za slučaj težih bolesti i hirurških intervencija u iznosu do 100.000 dinara u zavisnosti od težine bolesti.

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić je izjavio da je Zavod za sport i medicinu sporta Republike Srbije institucija koja se na najvišem nivou bavi prevencijom bolesti i očuvanjem zdravlja i da je posebno zadovoljstvo i privilegija što su pripadnici specijalnih jedinica MUP i ministar Vulin ukazali poverenje Zavodu da obave zdravstvene preglede jer ovi vrhunski ljudi i profesionalci imaju podrazumevano potrebu za visokim nivoom svakog vida spremnosti. On je naglasio i da mu je drago što će preko 3.000 pripadnika MUP-a biti u obuhvatu pregleda, čime još jednom pokazana interresorna koordinisanost i saradnja na najvišem nivou koja ima za cilj postizanje najboljih rezultata na svim poljima.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here