Rade Panić – Tužba protiv Vučića

0
111

Komentarišući ishod tužbe koju je podneo u svojstvu građanina protiv predsednika Srbije Aleksandra Vučića zbog povrede ugleda i časti, predsednik Sindikata lekara i farmaceuta Srbije, doktor Rade Panić je rekao da sumnja da će se postupak po ovoj tužbi voditi dok se ne promeni vlast, s obzirom na to da predsednik Vučić ne izlazi nikome ni na medijski duel, a ne na suđenje koje bi za njega bilo pogubno.

Predsednik Sindikata lekara i farmaceuta Srbije, doktor Rade Panić, podneo je 28. decembra u svojstvu građanina tužbu protiv predsednika Srbije Aleksandra Vučića zbog, kako je naveo, povrede ugleda i časti. Panić je novinarima ispred Drugog osnovnog suda u Beogradu rekao da je Vučić “bar u dva navrata iznosio neistine, optužujući ga za urušavanje zdravstvenog sistema ali i za izdaju zemlje”. Šta se dešava sa ovim slučajem pitali smo doktora Panića.

Doktor Rade Panić u više navrata javno je iznosio podatke sa terena i iz kovid bolnica, koje je prikupio sindikat na čijem je čelu, a koji se nisu slagali sa javno iznošenim podacima.

Tako je i krajem novembra u video intervjuu na televiziji N1 upozorio da je zdravstveni sistem Srbije “zvanično pukao” zbog nedostatka bolničkih kapaciteta za smeštaj obolelih od korona virusa, te da bi hitno trebalo preduzeti mere prevencije koje bi bile oštrije od postojećih.

Predsednik Sindikata lekara i farmaceuta Srbije  Rade Panić je početkom decembra javno uputio pismo predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću u kome stoji da ga je Vučić više puta pominjao na televizijama sa nacionalnom frekfencijom, gde ga je okarakterisao kao nekoga ko radi protiv države i zdravstvenog sistema gde prima platu od koje živi. Panić je pozvao predsednika Srbije da na sudu dokaže optužbe, navodeći da je tužba koju je podneo, “akt borbe za građanska prava i slobodu izražavanja”, ali da sumnja da će se postupak po ovoj tužbi voditi dok kod se ne promeni vlast.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here