Stamatović – Srbija da pomogne ruskom narodu u Luganskoj i Donjeckoj Narodnoj Republici

0
138

Milan Stamatović, predsednik Zdrave Srbije i predsednik opštine Čajetina pozvao je Vladu Republike Srbije da odmah pošalje humanitarnu pomoć ruskom narodu u Luganskoj i Donjeckoj Narodnoj Republici.

On je izjavio da kao što je Rusija slala pomoć srpskom narodu za vreme NATO bombardovanja 1999. godine, tako i Srbija danas mora da pomogne ruskom narodu u Luganskoj i Donjeckoj Narodnoj Republici koji se nalaze pod neprestanom vatrom ukrajinskih vojnih snaga potpomognutih NATO paktom. Srbija i srpski narod, koji je i sam više puta u 20. veku bio žrtva genocida, ne smeju da ignorišu stradanja naše ruske braće u nekontrolisanim akcijama kijevskog režima u kojima se granatiraju vrtići, bolnice i civilne mete – rekao je predsednik Zdrave Srbije.

Stamatovića je podsetio na to da Rusija podržava Srbiju u očuvanju teritorijalne celovitosti po pitanju Kosova i Metohije i da je ona i najsnažniji garant očuvanja Republike Srpske, da je Rusija sprečila da srpski narod, britanskom rezolucijom u Savetu bezbednosti UN, bude proglašen genocidnim, zbog čega je sada vreme da se i mi odužimo i pružimo podršku našoj ruskoj braći onda kada im je ta podrška najpotrebnija.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here