Protestna vožnja traktorima u Zrenjaninu zbog visokih cena đubriva i goriva

0
146

Poljoprivrednici iz Banata ponovo su organizovali protestnu vožnju traktorima zbog visokih cena đubriva i goriva, kao i zbog loše politike subvencionisanja poljoprivredne proizvodnje. U toku su pregovori sa Vladom Srbije o poboljšanju uslova za bavljenje poljoprivredom, a ukoliko zahtevi ovdašnjih poljoprivrednika ne budu ispunjeni protesti će biti nastavljeni.

Ratari sa područja Banata organizovali su još jedan protest zbog cena đubriva i goriva. Oni su se ponovo okupili ispred Kristalne dvorane odakle su krenuli u protestnu vožnju ulicama grada. Predstavnik poljoprivrednika našeg kraja na pregovorima sa Vladom Srbije Slavko Vukov izvestio je okupljenje o održanom sastanku naglasivši da poljoprivrednici nisu najzadovoljniji odgovorom predstavnika vlasti, ali da će sa preduzimanjem daljih koraka sačekati do konačnog odgovora vlade na njihove zahteve koji se očekuje sutra.

U pregovorima o položaju poljoprivrednih proizvođača u Vladi Republike Srbije interese ratara sa područja Banata zastupa i Dalibor Paskulov iz Botoša, koji je istakao da sistemsko rešenje za probleme poljoprivrednika trenutno ne postoji.

Poljoprivrednici su svoje zahteve Vladi Srbije i predsedniku Srbije uputili 14. februara, a zahtevaju ukidanje akciza za evro dizel za registrovana poljoprivredna gazdinstva, subvencije od 200 evra po hektaru, redovnu i brzu isplatu svih zaostalih neplaćenih subvencija i isplatu svih budućih subvencija u roku do 60 dana od podnošenja zahteva. Takođe, traže regulisanje uvoza smrznutog mesa iz inostranstva i regulisanje nekontrolisanog uvoza mleka u prahu.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here