Ministar unutrašnjih poslova Republike Srbije Aleksandar Vulin, koji je u zvaničnoj poseti UAE, razgovarao je danas u Dubaiju sa potpredsednikom Vlade Ujedinjenih Arapskih Emirata i ministrom unutrašnjih poslova  šeikom Saifom bin Zajed Al-Nahjanom o nastavku saradnje i unapređenju odnosa dve zemlјe u oblasti unutrašnjih poslova, ekonomije i svih drugih društvenih sfera.

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srbije Aleksandar Vulin, koji je u zvaničnoj poseti UAE, izjavio je da se odnosi Republike Srbije i Ujedinjenih Arapskih Emirata poslednjih godina intenzivno razvijaju i na visokom su nivou, a snažan doprinos tome dali su dobri i prijatelјski odnosi predsednika Srbije Aleksandra Vučića i prestolonaslednika Abu Dabija šeika Mohameda bin Zajed Al-Nahjana. Ministar Vulin je istakao da je preduslov ekonomskog prosperiteta, a time i bolјeg života građana bezbednost, što je glavni i osnovni zadatak policije, koja tu bezbednost mora stvoriti, osigurati i sačuvati. Ministar Vulin se domaćinu zahvalio na razumevanju stavova Republike Srbije po pitanju zahteva Privremenih institucija samouprave u Prištini za članstvo u Interpolu, a Al- Nahjan ministru policije na tome što je Srbija podržala izbor njihovog kandidata Ahmeda Nasera Al-Raisija za predsednika Interpola.

Srpski ministar policije je rekao da se saradnja policija Srbije i Ujedinjenih Arapskih Emirata intenzivno razvija i da postoji prostor za njeno unapređenje, posebno u oblastima borbe protiv organizovanog i visokotehnološkog kriminala, ali i razvoja i upotrebe savremenih tehnologija. Naglasio je da je srpska policija pouzdan međunarodni partner u borbi protiv organizovanog kriminala i da je otvorena za jačanje saradnje u ovoj oblasti, kako kroz razmenu operativnih podataka, tako i kroz zajedničke obuke, posebno one koje se tiču pranja novca i visokotehnološkog kriminala, s posebnim akcentom na kriptovalute, koje prate kriminalne grupe koje se bave trgovinom narkotika. Govoreći o nedavnim terorističkim napadima u Abu Dabiju i Dubaiju, ministar je najoštrije osudio ove akte i naglasio da je Srbija spremna da pruži punu podršku Ujedinjenim Arapskim Emiratima u borbi protiv terorizma. Ministar Vulin zahvalio se ministru Saifu bin Zajedu Al-Nahjanu na donaciji medicinske opreme čija je vrednost nekoliko milona evra tokom epidemije kovid-19.