Stefanović uručio ukaze o unapređenjima i postavljenjima na nove dužnosti oficirima VS

0
74

Potpredsednik Vlade i ministar odbrane Nebojša Stefanović uručio je danas ukaze predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića o unapređenjima i postavljenjima na nove dužnosti oficirima Vojske Srbije na svečanosti u Velikoj ratnoj sali Starog Generalštaba.

Na današnjoj svečanosti uručenja ukaza predsednika Republike Srbije o unapređenjima i postavljenjima na nove dužnosti, na kojoj je uz ministra prisustvovao načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović, u čin general-majora unapređeni su Zoran Stojković, Đuro Jovanić, Srđan Petković, Željko Petrović i Slađan Stamenković, koji je i postavljen na dužnost zamenika komandanta Kopnene vojske. Saša Petrović unapređen je u čin brigadnog generala. Brigadni general Nikola Dejanović postavljen je na dužnost komandanta Garde Vojske Srbije, pukovnik Siniša Stašević na dužnost komandanta Druge brigade, a pukovnik Dragan Antić na dužnost komandanta Treće brigade Kopnene vojske.

Ministar se zahvalio oficirima u predsednikovo i svoje ime na njihovom predanom radu i istakao da je uveren da će im unapređenje i postavljenja biti podstrek da i u narednom periodu pokažu punu posvećenost. On je, takođe, najavio i da Vojsku u narednim mesecima očekuju nova pojačanja, što se tiče tehnike.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here