Velimir Ilić – Boris Tadić je najbolji predsednički kandidat iz redova opozicije

0
170

Predsednik Nove Srbije Velimir Ilić je izjavio da će na predstojećim predsedničkim izborima podržati bivšeg predsednika Srbije Borisa Tadića, jer smatra da je Tadić najbolji i najodgovorniji predsednički kandidat iz redova opozicije.

Predsednik Nove Srbije (NS) Velimir Ilić izjavio je da će na predsedničkim izborima u aprilu podržati bivšeg predsednika Srbije Borisa Tadića. Ilić je rekao da je Tadić „najbolji“ i „najozbiljniji“ predsednički kandidat. Tadić je čovek koji bi mogao da napravi ujedinjenje, smiren je, ima veliko iskustvo, rekao je Ilić. Koje još pozitivne osobine, poželjne za predsednika države, ima Boris Tadić i šta ga još kvalifikuje za mesto predsednika Srbije pitali smo Velimira Ilića.

Predsednički i beogradski izbori, uz vanredne parlamentarne, održaće se u aprilu. Da bi se neko kandidovao za predsednika Srbije mora da ima najmanje 10.000 sudski overenih izjava birača koji podržavaju tu kandidaturu. Kandidate za predsednika mogu da predlažu političke stranke, koalicije političkih stranaka ili grupe građana.

Za predsednika Republike je izabran kandidat koji je dobio većinu glasova birača koji su glasali. Ako nijedan kandidat ne dobije većinu glasova, ide se u drugi krug. U drugom krugu izbora učestvuju dva kandidata koja su dobila najveći broj glasova.

Predsednik Nove Srbije Velimir Ilić je izjavio da će na predstojećim predsedničim izborima podržati bivšeg predsednika Srbije Borisa Tadića, koji je kandidat Socijaldemokratske stranke za predsednika, jer smatra da je Tadić najbolji i najodgovorniji predsednički kandidat iz redova opozicije.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here