Ljepojević – Velika Britanija iza očiju javnosti želi da održi saradnju sa Rusijom

0
162

S obzirom na činjenicu da je Velika Britanija uvoznik ruskog gasa i da britanske kompanije imaju ogromne investicije u Rusiji, odnosi između Rusije i ove ostrvske zemlje nisu tako loši kao što je to predstavljeno u medijima, izjavio je novinar Siniša Ljepojević i dodao da Velika Britanija iza očiju javnosti želi da održi saradnju sa Rusijom.

Britanski premijer Boris Džonson poručio je ruskom predsedniku Vladimiru Putinu tokom telefonskog razgovora da bi svaki upad u Ukrajinu bio tragična pogrešna procena, saopšteno je iz Džonsonovog kabineta. „Premijer je tokom razgovora sa ruskim predsednikom izrazio duboku zabrinutost zbog aktivnosti Rusije u Ukrajini, saopštio je portparol britanske vlade. Kakav je stav Velike Britanije prema krizi u Ukrajini pitali smo novinara Sinišu Ljepojevića.

Predsednik Rusije Vladimir Putun potpisao je dokument koji garantuje nezavisnost Donjecke i Luganske Narodne Republike, nakon čega su usledile oštre sankcije Zapada. Nemačka je zaustavila Severni tok 2, Velika Britanija, Francuska i SAD su odmah uvele sankcije Rusiji a pridružile su im se i druge zemlje, kao što su Australija i Japan. Komentarišući stav Velike Britanije prema ukrajinskoj krizi, novinar Siniša Ljepojević je izjavio da odnosi između Rusije i ove ostrvske zemlje nisu tako loši kao što to izgleda u medijima, te da Britanija iza očiju javnosti pokušava da održi saradnju sa Rusijom, s obzirom na to da je uvoznik ruskog gasa i da britanske kompanije imaju ogromne investicije u Rusiji.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here