Preminuo Milan Čežek

0
155

Posle teške bolesti u Zrenjaninu je danas, u 67. godini, preminuo Milan Čežek, predsednik Opštine Zrenjanin u periodu od 2000. do 2004. godine.

Milan Čežek rođen je 22. oktobra 1955. godine u Beloj Crkvi. U Zrenjaninu je završio osnovnu, srednju i višu mašinsku školu, a 1980. diplomirao na Fakultetu organizacionih nauka u Beogradu – smer Informatika. Kao odbornik Skupštine opštine i član Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV), 10. oktobra 2000. godine izabran je na mesto predsednika Opštine Zrenjanin.

Po okončanju mandata na mestu predsednika Opštine Zrenjanin, odlazi na mesto pomoćnika Pokrajinskog sekretara za energetiku i mineralne sirovine AP Vojvodine, a potom i na funkciju pomoćnika direktora Fonda “Evropski poslovi” AP Vojvodine. Bio je i Predsednik Saveta Pokrajinske vlade za korišćenje biomase i otpada u energetske svrhe na teritoriji Vojvodine, član gradskog veća Saveza Samostalnih sindikata Grada novog Sada i predsednik Gradskog odbora samostalnog sindikata radnika zaposlenih u bankama, osiguravajućim društvima i drugim finansijskim organizacijama Novog Sada. Penzionisan je oktobra 2020. godine.

Za sobom je ostavio suprugu, sina i ćerku. Vreme i mesto sahrane Milana Čežeka biće naknadno objavljeni.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here