Pavić – Zabrana emitovanja RT u Nemačkoj je deo informativnog rata protiv Rusije

0
91

Politikolog Aleksandar Pavić smatra da je odluka nemačkog medijskog regulatora da zabrani emitovanje televizije RT u toj zemlji “čist čin otvorene cenzure od strane nemačkih vlasti”, te da je Rusija bila primorana da preduzme recipročne mere prema akreditovanim nemačkim medijima.

Odluka nemačkog medijskog regulatora da zabrani emitovanje RT u toj zemlji (RT DE) primorala je Rusiju da preduzme recipročne mere prema akreditovanim nemačkim medijima, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova Rusije i najavilo ukidanje akreditacija svim zaposlenima u ruskom birou Dojče vele. U objavi Ministarstva se navodi da će biti zatvoreno dopisništvo nemačke radio-televizijske kompanije Dojče vele u Ruskoj Federacij, ukinute akreditacije svim zaposlenima u ruskom birou Dojče velea, odnosno prestanak satelitskog i drugog emitovanja te radio-televizijske kompanije na teritoriji Ruske Federacije. Kako komentariše ovaj potez ruskog ministarstva pitali smo politikologa Aleksandra Pavića.

U objavi Ministarstva spoljnih poslova Rusije je navedeno da će biti pokrenut postupak za razmatranje pitanja o klasifikaciji Dojče vele kao stranog medija u funkciji stranog agenta, ali i pokrenut proces formiranja spiska predstavnika državnih i javnih struktura Nemačke uključenih u ograničavanje emitovanja televizije RT.

Politikolog Aleksandar Pavić smatra da je odluka komisije za registraciju i nadzor nemačkog medijskog regulatora da zabrani emitovanje televizije RT u zemlji zbog nedostatka dozvole “čist čin otvorene cenzure od strane nemačkih vlasti”, te da je Rusija bila primorana da preduzme recipročne mere prema akreditovanim nemačkim medijima.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here