Stamatović – Kosovo i Metohija je neotuđivi deo vojno neutralne Srbije

0
94

Srbija mora da se suprostavi pokušajima sa Zapada da se u NATO pakt uvedu lažna država Kosovo i Bosna i Hercegovina, izjavio je predsednik Zdrave Srbije Milan Stamatović podsetivši na to da je Kosovo neotuđivi deo vojno neutralne Srbije, a da bez saglasnosti Republike Srpske nije moguć ulazak Bosne i Hercegovine u NATO.

Srbija mora da se suprotstavi pokušajima sa Zapada da se, u senci rusko-ukrajinskog sukoba, na mala vrata, u NATO pakt uvedu lažna država Kosovo i Bosna i Hercegovina – izjavio je predsednik Zdrave Srbije i član rukovodstva Koalicije suverenista Milan Stamatović, dodajući da su danas dva člana predsedništva BiH, preglasavanjem Milorada Dodika, pokušala da uvedu sankcije Ruskoj Federaciji.

Na to da se Kosovo i BiH pokušavaju silom ugurati u NATO – prema Stamatovićevim rečima – ukazuju i jučerašnja izjava turskog predsednika u Prištini, kao i suluda tvrdnja britanskog premijera DŽonsona da je 1992. izvršena agresija na Bosnu, odnosno muslimane.

Stamatović je podsetio na to da je na osnovu važeće Rezolucije Saveta bezbednosti, Kosovo i Metohija neotuđivi deo vojno neutralne Srbije, kao i da bez saglasnosti Republike Srpske, kao konstitutivnog dela BiH, nikakav ulazak u NATO ne dolazi u obzir.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here