Ženska rukometna reprezentacija Srbije pobedila Švedsku rezultatom 24:21

0
90

U Kristalnoj dvorani u Zrenjaninu rukometašice Srbije su nakon odličnih šezdeset minuta savladale Švedsku u utakmici kvalifikacija za Evropsko prvenstvo rezultatom 24:21 (10:9) i upisale dva važna nova boda. Narednu utakmicu isti protivnici igraju u subotu u Istadu.

Ženska rukometna reprezentacija Srbije zabeležila je drugu pobedu u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, a savladana je selekcija Švedske sa 24:21. Najefikasnija u pobedničkom timu bila je Jelena Lavko sa šest pogodaka, a pratile su je Marija Petrović sa pet i Sanja Radosavljević sa četiri pogotka. Odlična je na golu bila Jovana Risović sa 18 odbrana. U ekipi Švedske najbolja je bila Natali Hagman sa čak 10 golova, a po dva su postigle Blom, Roberts, Petren i Lindkvist. Nakon utakmice reprezentativka Srbije Jelena Lavko rekla je da je utakmica bila veoma teška i da su obe ekipe teško stizale do golova, ali da je odbrana bila na zavidnom nivou. Ona je naglasila da joj je ova pobeda veoma značajna i zbog toga što je utakmica dobijena u gradu u kom je rođena.

Selektor reprezentacije Srbije Uroš Bregar govorio je o promenama u igri svog tima do kojih je moralo doći da bi se igra prilagodila protivniku kao što je Švedska, ali i o dobrim i lošim stranama igre svoje ekipe.  Bregar se osvrnuo i na meč narednog kola, u kom će se iste ekipe sastati u subotu u Istadu u Švedskoj.

 U okviru Grupe 6,  Švedska se trenutno nalazi na prvom mestu sa dve pobede i jednim porazom, a sa istim odnosom pobeda i poraza odmah iza Švedske nalazi se naša reprezentacija, sa nešto lošijom gol razlikom. Plasman na Evropsko prvenstvo obezbediće dve najbolje plasirane ekipe.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here