U Kristalnoj dvorani u Zrenjaninu rukometašice Srbije su nakon odličnih šezdeset minuta savladale Švedsku u utakmici kvalifikacija za Evropsko prvenstvo rezultatom 24:21 (10:9) i upisale dva važna nova boda. Narednu utakmicu isti protivnici igraju u subotu u Istadu.

Ženska rukometna reprezentacija Srbije zabeležila je drugu pobedu u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, a savladana je selekcija Švedske sa 24:21. Najefikasnija u pobedničkom timu bila je Jelena Lavko sa šest pogodaka, a pratile su je Marija Petrović sa pet i Sanja Radosavljević sa četiri pogotka. Odlična je na golu bila Jovana Risović sa 18 odbrana. U ekipi Švedske najbolja je bila Natali Hagman sa čak 10 golova, a po dva su postigle Blom, Roberts, Petren i Lindkvist. Nakon utakmice reprezentativka Srbije Jelena Lavko rekla je da je utakmica bila veoma teška i da su obe ekipe teško stizale do golova, ali da je odbrana bila na zavidnom nivou. Ona je naglasila da joj je ova pobeda veoma značajna i zbog toga što je utakmica dobijena u gradu u kom je rođena.

Selektor reprezentacije Srbije Uroš Bregar govorio je o promenama u igri svog tima do kojih je moralo doći da bi se igra prilagodila protivniku kao što je Švedska, ali i o dobrim i lošim stranama igre svoje ekipe.  Bregar se osvrnuo i na meč narednog kola, u kom će se iste ekipe sastati u subotu u Istadu u Švedskoj.

 U okviru Grupe 6,  Švedska se trenutno nalazi na prvom mestu sa dve pobede i jednim porazom, a sa istim odnosom pobeda i poraza odmah iza Švedske nalazi se naša reprezentacija, sa nešto lošijom gol razlikom. Plasman na Evropsko prvenstvo obezbediće dve najbolje plasirane ekipe.