Stamatović o potrebi raspisivanja izbora za skupštine gradova i opština na Kosovu i Metohiji

0
111

Milan Stamatović, predsednik stranke Zdrava Srbija koja je deo koalicije Suverenisti je izjavio da je neophodno da izbori budu raspisani i za skupštine gradova i opština na Kosovu i Metohiji jer bi se tim činom pokazao čvrst stav Srbije da je Kosovo sastavni deo njene teritorije.

Koalicija Suverenisti traži da za 3.april budu raspisani izbori za skupštine gradova i opština na Kosovu i Metohiji i ističu da je to ustavna obaveza predsednika Skupštine Srbije. Predsednik Zdrave Srbije Milan Stamatović naveo je da to u prethodnih deset godina nije bilo urađeno i da je na taj način deo suvereniteta Srbije na Kosovu i Metohiji poklonjen vlastima lažne NATO države Kosovo. Da li očekuje da će vlast raspisati izbore na Kosovu ili ne pitali smo predsednika Zdrave Srbije milana Stamatovića.

Na Dan državnosti Srbije, predsednik Aleksandar Vučić raspisao je izbore za narodne poslanike za 3. april, a prethodno je predsednik Narodne Skupštine Ivica Dačić za taj datum zakazao vanredne parlamentarne i lokalne izbore. Odluku o raspisivanju predsedničkih izbora Dačić je potpisao 2. marta tako da će se 3. aprila održati  izbori za predsednika, narodne poslanike i lokalne odbornike.

Milan Stamatović, predsednik stranke Zdrava Srbija koja je deo koalicije Suverenisti, je izjavio da je neophodno da izbori budu raspisan i za skupštine gradova i opština na Kosovu i Metohiji  jer bi se tim činom pokazao čvrst stav Srbije da je Kosovo sastavni deo njene teritorije.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here