Velimir Ilić – Glasao sam protiv članstva Kosova u Ujedinjenim nacijama

0
111

Predsednik Nove Srbije Velimir Ilić je izjavio da je njegova poslanička grupa u Skupštini Srbije glasala protiv članstva Kosova u Ujedinjenim nacijama ali da je bila nadglasana većinom glasova ostalih poslanika.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da je u vreme potpisivanja Briselskog sporazuma, čitava vlada bila za to da prihvati članstvo Kosova u UN, te da je on jedini bi protiv. Jedan od članova te vlade, Velimir Ilić je rekao da izjava predsednika Srbije nije tačna i da on nikada nije zagovarao, niti podržavao tu ideju. Ko je od ministara bio za to da se prihvati članstvo Kosova u UN, a ko ne, i zašto je predsednik Vučić dao suprotnu izjavu pitali smo Velimira Ilića.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, gostujući nedavno na TV Prva, rekao je da je tokom pregovora u Briselu, aprila 2013. godine, na Srbiju vršen snažan pritisak da prihvati članstvo Kosova u Ujedinjenim nacijama i da je taj zahtev odbijen samo zahvaljujući njegovom protivljenju.

Predsednik Nove Srbije, Velimir Ilić, koji je u to vreme bio ministar u vladi Ivice Dačića, izjavio je da ministre u vezi sa članstvom Kosova u UN niko nije ništa pitao i da je on sa članovima svoje poslaničke grupe bio protiv te odluke, ali je preglasan u Parlamentu većinom glasova ostalih poslanika.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here